Årets sista matlagningsgrupp

I onsdags förra veckan hade vi vår sista matlagningsgrupp för i år, och denna gången fick jag bestämma vad det skulle bli. Då bestämde jag att vi skulle göra baconlindad kyckling i ugn med klyftpotatis och min mormor äppelpaj med knäcktycke. Jag fick äran att göra mormors äppelpaj eftersom att jag hade tagit med det receptet hemifrån – från min mormor, så tyckte de att det skulle vara roligt om jag kunde göra den och det tyckte jag också skulle vara roligt. Jag smörjde formen och hackade äpplena och la i de i formen, det var inte helt enkelt att skära äpplen, men det var roligt. Ann-Sofie hjälpte mig med att skala äpplena och kokade upp sockret och smöret som skulle bli själva knäcktäcket, så vi körde teamwork. När maten var klar satte vi oss och åt tillsammans. Maten var verkligen så god, allting verkligen! Jag blev verkligen så mät! Det har varit så roligt med matlagningsgruppen i år! Nästa år kör vi igen!

Det är min klasskompis Wilma som sitter jämte mig! :)

Mormors (min) supergoda äppelpaj med knäcktäcke med vaniljsås!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Årets sista matlagningsgrupp

  1. Mormor says:

    Så mysigt! Så kul att du gjorde ”min” äppelpaj!😍

  2. Anette Wetterstrand says:

    Vill du dela med dej av receptet på äppelpajen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *