Resan till Lund & buren!

Oj, vilken mäktig dag jag hade i fredags! Ni vet säkert redan vad jag pratar om, jo resan till Lund och in i buren. Dagen började med att min klocka ringde klockan sex, jag gjorde iordning mig och åt frukost. Sen gick jag och Wilma tillsammans till skolan med personal eftersom att vi hade våra rullar. På skolan träffade vi alla som skulle med. Det var ju då vi fem i gruppen, assistenter och vår fotolärare Rickard och en annan elevassistent Paul som har varit ledare för vår musikhjälpen grupp. Sen var det en assistent från min klass och en assistent från tvåan, som även var med i torsdags i Nordstan (inlägget om Nordstan kan ni läsa om på bloggen). Jag, Wilma och en tjej till skulle åka Bosse bussen med assistenterna, så det blev ett tjejgäng :), och de andra fyra åkte i en vanlig personbil. Klockan åtta åkte bussen och bilen från skolan i Angered mot Lund. Det var så spännande. Jag lyssnade på go musik hela vägen och försökte blunda lite. Det var så gött att sitta i en lite högre bil, jag satt så gött!

När vi var hallvägs – i Halmstad stannade vi till och åt lunch på Max, det blev en tidig lunch. Vi åt såklart med de andra i den andra bilen. Det var roligt att äta tillsammans, vi hade det så trevligt. Sen fortsatte vår resa mot Lund. Det var en lång resa, men det gick bra ändå. Skön bil, bra musik och roligt sällskap så blir bilresor mycket roligare. Efter en lång resa var vi framme i Lund klockan tio över tolv. Vi hittade inte parkering direkt så vi var lite stressade eftersom att vi helst skulle vara där halv ett. Vi fick skynda oss en del till torget där buren var, så det var lite  stressigt, men det gick bra. Det var ett jättestort torg med en jättefin stor gran och det var så coolt att se buren live. Det hördes ju över hela torget vad de sa inne i buren och musiken, det var häftigt.

När vi kom fram till buren fick vi gå in backstage, där alla gäster sitter och väntar. Man såg också vad som hände i buren på tv apparater där inne. Vi fick kort runt halsen på oss där det stod ”Dag pass 14 december” (vi fick behålla de, jag tror inte att det var meningen, men det är ett fint minne av denna resa). Vi skulle ju egentligen gå in klockan 13:00 men tiden blev ändrad till 13:30, så vi fick sitta och vänta ett tag. Jag bestämde mig för att gå in och sen sätta mig i Rulle när vi skulle komma in i buren. Jag skulle ju lämna över checken med pengarna direkt när vi kom in där, och då ville jag gå. Men en kille som kom till oss sa att de helst inte vill att man lämnar över checkar, eftersom att det är mest engagemanget som räknas och inte pengarna, så jag tyckte det var tråkigt att jag inte fick lämna över den, det skulle varit så coolt, men jag släppte det ganska fort eftersom att det var coolare att jag fick vara med i buren och i live tv! Även fast jag inte skulle lämna över checken så fick jag ändå gå först in, och det tyckte jag var så mäktigt! Jag var så spänd när jag gick först utav alla på den gröna matan upp till buren, det var så coolt att komma in i buren först!

När vi kom in i buren satte jag mig i Rulle. Vi satt runt bordet och pratade med Fara som var programledaren då, det var så coolt att höra och se henne live. Vi gick in under en låt så vi hann att prata med henne lite innan direktsändningen började! Under den tiden som vi var inne i buren frågade hon såklart om vår insamling och om vad vi har gjort för att samla in pengarna, och hur mycket pengar som vi fått in. Sen sa hon ”kan du berätta lite varför just du ville delta i detta projekt” också pekade hon på mig också fick jag en mick rätt upp i fejan. När hon pekade på mig tänkte jag bara ”OMG, pekade hon på mig! Nu ska lilla Alice prata i live tv!” Också började jag prata. (Om ni vill veta vad jag sa så titta på klippet). Det var så coolt att prata i buren live! Fast jag kände att jag pratade lite otydligt, det gör jag alltid när jag blir spänd eller nervös, men jag försökte att göra mitt bästa och andas mellan orden! :D Jag är så imponerad över allas insatts! Efter att vi hade pratat och vår tid var slut så satte de på en låt också fick vi vända oss och vinka till publiken, och sen fick vi en bild med de två programledarna som var vakna! Sen gick vi ut i backstage igen och då var det gjort, så himla coolt. Sen ställde vi upp oss ute utanför buren i snöblåsten och sålde armband, vi fick sålt några, men försäljningen gick inte så bra så vi stod lite på torget det sista och kollade vid buren och sen åkte vi hem.

Sen åkte vi hem i mörkret och åt på Max på halva vägen igen! :) Vi hade det så roligt i bilen hem, vi skrattade, sjöng och spelade så hög musik, det var så roligt! Vi var så övertrötta så vi skrattade så mycket. Jag var så hes när jag kom hem för att jag hade sjungit och skrattat så mycket! Assistenterna skjutsade mig och Wilma till Storås. Vi avslutade kvällen med massor utav garv ute på gården vid våra hus på Storås! Det var så roligt! Sen hjälpte tvåans assistent mig in i mitt rum i garv, vi var så övertrötta. Men bilresan var ett så härligt och roligt avslut på dagen och hela denna resan!
Ledarn för vår grupp filmade lite under resan, frågade hur det kändes och så, bland annat när vi var inne på Max och åt, de tog också kort när vi var inne i buren. De har filmat från vårt första planeringsmöte för musikhjälpen ända tills i fredags när vi gick in i buren, så roligt att ha och det ska bli så kul att se på det sen när de har klippt ihop det.

Vilken mäktig och superrolig dag, detta kommer jag alltid att minnas!

Vi i buren!

Från TV hemma

Wiii, jag pratar i tv!

Storbild från mammas och pappas jobb! :D

Sitter i backestage och väntar på att få komma in i buren!

Torget här kommer vi!

Kom och köp armband!

Tittar in i buren!

Hungriga efter två timmars sittande i bilen påväg till Lund! :)

Trötta efter en lång dag när vi laddar upp inför de sista två timmarna hem, väntades på mat!

Tjejbilen, här kommer vi! :D

Klippet kan ni se det här. Klicka bara på fredagens dag (klippet heter ”Tove Styrke och Grant i buren”) och spola fram till 1:40 (alltså en timma och 40 minuter in i programmet)
https://www.svtplay.se/video/20401067/musikhjalpen/musikhjalpen-sasong-11-tove-styrke-och-grant-i-buren?start=auto&tab=2018

Bookmark the permalink.

One Response to Resan till Lund & buren!

  1. Elma says:

    Ni var såååå duktiga!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *