Armflygningar på Liseberg

I söndags körde jag, mamma, Marko och Elliot Lisebergssvängen. Förra året var vi inte på Liseberg konstigt nog, tiden bara gick och sen började vardagen igen. Så vi tänkte att midsommarhelgen detta året kör vi bara, för sen har vi fullt upp. Klockan tio kom mamma, Marko och Elliot och hämtade upp mig hos pappa också åkte vi mot Göteborg. Vädret var helt perfekt för en dag på Liseberg. Eftersom att jag behöver hjälp in och ur attraktionerna och att jag sitter i rullstol delvis så behöver mamma vara ledsagare åt mig. Innan så gick vi bara in i service huset också fick mamma ledsagarband och vi köpte ett åkband till mig. Men nu behöver man tydligen ha intyg för att bli ledsagare på Liseberg…lite drygt. Men vi kom på att vi har ju massor utav intyg hemma, från CSN (intyg för Storås och taxi) och allt möjligt. Men vi tog såklart med oss ledsagarintyget. Vi visade bara det när vi kom in i servicehuset också fick mamma ett ledsagarband, också gick vi in…smidigt.

För er som inte vet vad ledsagning på Liseberg innebär så betyder det att om man sitter i rullstol så får man gå förre i kön på alla attraktioner, vilket är guld värt! Vi ställde bilen vid ingången på baksidan så jag och mamma fick gå runt allt för att komma till servicehuset som ligger på framsidan. Elliot och Marko gick in på baksidan och körde sitt race på kaninlandet och jag och mamma körde vårt race när vi hade kommit in. När vi kom in började vi bang boom med Lisebergsbanan. Förra gången när vi var där så fanns hissen inne i den första resturangen och den öppnar inte förrän tolv, ett tiden, så vi har inte kunnat börja med den. Men nu har de byggt en annan hiss utanpå restaurangen som dessutom var mycket mer tillgängligt. Så vi åkte upp där och fick sätta oss i en vagn direkt. Det är så lyxigt när man säger ”ska vi åka Lisebergsbanan?” eller någon annan attraktion och sen en minut senare sitter man i en vagn :) Det är så lyxigt! De frågar också på nästan varje attraktion om man vill åka en eller två gånger, och jag sa nästan två gånger på alla attraktioner, man får ju passa på! :) Så sen när man åkt ett varv så sitter man bara kvar! :) Och alla barn glor på en, haha!
Lisebergsbanan är min favorit, den är så himla härlig, det var en bra start att börja med den och dessutom två gånger.

Sen var vi igång, vi körde slänggungan och Jukebox två gånger på varje attraktion. Mamma fick hålla i mina armar i varje attraktion, speciellt min vänster arm, för den flyger utåt och överallt, haha. I Jukebox så försökte jag hålla i den här remmen där framme på bilen men armen åkte ju upp direkt också försökte mamma fånga upp den i luften, herrgud vad vi skrattade! :)
Sen mötte vi upp grabbarna och gick och åt på en resturang för vi blev jättehungriga. Jag tog en kycklingsallad.
Sen tog vi en glass ute i solen, det var härligt!
Elliot ville åka lite båtar, så medans Elliot och Marko gjorde det så åkte jag och mamma Balder. Där behövde mamma verkligen hålla i mina armar eftersom att det är så trångt i Balder, jag vill inte slå till själva trät :). Vi var lite nervösa eftersom att det var så längesedan vi åkte den, haha, så vi åkte bara en gång. Den var både härlig och läskig, mycket läskigare än Lisebergsbanan. Sen mötte vi upp Elliot och Marko och åkte uppåt. Elliot lekte på lekplatsen och jag och mamma åkte Virvelvinden två gånger, den är så himla rolig och härlig tycker jag,
Vi var ganska nöjda efter det, men jag och mamma avslutade med Lisebergsbanan två gånger till. :) Sen ville Elliot åka Farfars Bilar med mig och mamma, så det gjorde vi.

Sen åktet vi hem, det var en mycket rolig och mysig dag på Liseberg med min älskade familj. Det var min namnsdag i söndags också, så det blev en extra rolig namnsdag! :)

Vi fick också Farfars bilar körkort! :)
Kaffekoppen
Jag och mamma i Jukebox! :)
Vi cyklade tillsammans med :)
Farfars bilar

Kaninresan åkte vi också tillsammans
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *