Basta Kvarn

I måndags skulle jag ha en dag som bara jag ville skulle gå eftersom att jag inte hade något planerat men i söndags frågade mormor mig om vad jag hade för planer i veckan, jag har så mycket för mig denna veckan, typ en grej varje dag. Men jag sa att den ända dagen som jag inte är upptagen på är imorgon, alltså i måndags, så den dagen fick det bli. Mormor och morfar ville ta med mig till Basta Kvarn, där var vi förra året på min födelsedag faktiskt. Det är så vackert där. Det är ett café med mat och ett glasscafé som ligger ut med vägen (kommer inte ihåg vad området heter men det tar 45 minuter dit från Sandared så det är en bit från oss)

Iallafall så är Basta Kvarn ett café som sagt som ligger precis vid en bäck med ett härligt vattenfall och gräs på båda sidorna av bäcken också har de gjort små mysiga broar över bäcken så man kan sitta på båda sidorna, också har de små mysiga bord som man sitter vid. Ja det är så vackert där. Litet och charmigt!

Det var ju så otroligt varmt och fint väder i måndags så det var underbart att sitta där. Innan vi satte oss gick vi in och tittade på vad vi skulle äta till lunch. Det finns olika mackor, sallader, potatisvåffla med skagenröra osv. Jag stod och valde mellan en sallad och en brie- och salami macka förra gången vi var där kom jag ihåg, men det blev en sallad. Så denna gången fick det bli brie-och salami mackan (tur att den fanns kvar) och en bubbelvatten.

Vi satte oss i solen bredvid vattnet och började äta när mormor och morfar hade fått sin mat. Mackan var så god! Det var en sån mysig stund, vi bara njöt i solen, satt och skrattade och åt. Det var mysigt att ha mormor och morfar för sig själv. Efter maten tog vi varsin mjukglass! Vi satt där i två timmar, det var mycket härlig stund!

Jag har kommit på att jag älskar pansionärslivet. Som i måndags, vi bara satt där i två timmar och njöt, mormor och morfar som då är pansionärer hade inget att stressa hem till och inte jag heller! :-) Vi åkte hemmåt när vi kände för det liksom. Jag frågade mormor och morfar när vi satt där: ”Tror ni att jag kan gå i förtidspension med tanke på min skada?” Och både mormor och morfar bröt ut i skratt! :D Man vet aldrig vad som kommer ur min mun! :D

Basta Kvarn
Det röda huset är caféet!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *