Midsommar med bekanta

Midsommarafton började med ett härligt gympass med mamma på gymmet! Jag skulle fira midsommar hos pappa i år. Thomas, Ida och deras ett-åriga son Eje skulle komma till oss och fira midsommar klockan 12. Jag blev skjutsad till pappa lite innan tolv. När Thomas, Ida och Eje hade kommit satte vi oss på altanen och tog en liten fördrink. Sen satte vi oss ute och åt traditionell midsommarlunch. Även om det var lite blåsigt så måste man sitta ute på midsommarlunchen! :-) Det var ju ändå skönt i solen. Jag var vrål hungrig, så det var gott med en liten midsommarlunch. Sen efter lunchen blev det kaffe med lite glass och jordgubbar.

Sandevi, fotbollsplanerna i Sandared brukar ha lite midsommarfirande varje år som vi brukar åka till. De har dans kring midsommarstången, lotterier, fika osv. Kevin skulle hålla i musiken och dansen kring midsommarstången i år. När vi kom dit var det mycket folk och dansen var i full gång kring midsommarstången, det var klassiska midsommarlåtar och Kevins röst hördes när alla dansade. Barnen var inte så sugna på dans, de var mer sugna på fotboll, så vi gick till fotbollsplanen längre bort och spelade fotboll med några andra. Vi spelade fotboll under hela tiden som vi var där, men ändå trevligt att vara där. Kevin spelade lite andra goa sommarlåtar efter att dansen var över.

Sen gick jag till högtalarna där Kevin stod och kramade honom glad midsommar. Amelie som gick i min förra klass och skola stod där också, så hon fick också en midsommarkram. Det var längesedan jag träffade henne så det var trevligt att stå och prata lite med henne. Sen gick hon hem och jag och Kevin stod kvar och pratade lite, vi gick till lotteribordet och kikade på de sista priserna som var kvar. Folk började dra sig hemmåt eftersom att midsommarfirandet skulle stänga snart. Jag, Kevin och hans mamma som också var där stod och pratade en stund innan Jenny och pappa vinkade på mig att vi skulle åka hem. Jag kramade Kevin och hans mamma och önskade de en underbar semester eftersom att de åker utomlands på söndag! (Vilket jag tycker blir tråkigt då, men jag tycker att det ska bli roligt för deras skull)

När vi kom hem blev det lite kyligt, men vi satte oss allihopa ute på altanen med varsin filt, så det var mysigt. Sen gick vi inåt och började med maten, det var en trevlig middag. Det blev potatisgratäng, fläskfilé, god sås, broccoli och rödbetor i ugn med fetaost på och halloumi, löjligt gott! Efter maten la alla barnen sig och lite senare tog vi vuxna jordgubbspaj med vaniljsås!

De sov över hos oss så det ska bli mysigt att äta frukost tillsammans idag!

Det var en trevlig midsommar och midsommarkväll! Alltid lika mysigt att hänga med Thomas, Ida och Eje! :)

Hoppas att ni hade en bra midsommar igår och får en fortsatt bra midsommarhelg!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *