Assistenter /Kategorin, Mitt handikapp

Jag har haft många assistenter under min skolgång. Från FSK till 6:an. I tvåan hade jag två assistenter men resten av åren har jag bara haft en. De flesta assistenterna jag har haft har inte varit utbildade lärare, det har bara varit Helen tror jag. Alla mina assistenter förutom Helen då som jag har nu, har varit med mig på varje lektion, och raster.  Men nu jobbar Helen mycket i andra klasser och när hon inte gör det så  har hon rast. Det är både bra och dåligt tycker jag. Det dåliga är att när man kanske behöver henne  så är hon inte där och stötar. De bra är att man får utmana sig själv mer att klara saker. Det har ju jag aldrig gjort själv för de andra assistenterna jag har haft, de har ju varit med mig typ hela tiden. Nu säger jag inte att dem är dåliga på något sätt, får dem är grymma.

Assistenter för mig är en stor trygghet i min skolgång om jag inte hade de här underbara människorna så tror jag att jag skulle vara lite mer osäker i skolan, än vad jag är nu. Dem är typ ett stöd för mig. Helen är  så bra nu för hon säger till mig precis när hon ska gå och när hon kommer tillbaka igen. Det som är sämre med assistenter är att dem kan vara lite i vägen ibland typ när man är med kompisar eller när man måste gå upp lite tidigare från idrotten för att det tar lite längre tid för mig att byta om. Eftersom att jag har dålig balans så tycker jag om att en assistent finns där jämte mig och kan fort sträcka ut en hand om någon eller några kommer snabbt springandes.

En assistents bästa egenskaper  :Dem ska vara:

1. Snälla

2. Omtänksamma/hjälpsamma

3. Köra bra rullstol :)

4. Komma bra överens med ens föräldrar

5. Veta mycket om mitt handikapp och min CP-skada

6. Vara bra på att hitta lösningar och hjälpmedel i skolan för min CP-skada.

Och massa mer naturligtvis, men dem här 6 grejerna är viktigaste tycker jag :)

Bookmark the permalink.

One Response to Assistenter /Kategorin, Mitt handikapp

  1. Eva says:

    Ja jag kan bara säga det igen! Du är en så klok tjej♥
    Va bra att du kämpar och försöker dej på att klara dej själv så mycket det går. Bra kämpat våran goa Alice♥
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *