Den årliga hösträffen

I lördags var det dags för den årliga höstträffen som vi har med elevhemmen. Både med Storås och det andra elevhemmet Rappe. Om ni kommer ihåg så var även föräldrana/anhöriga med förra året. Men i år skulle det bara vara elever och personal. Detta året skulle vi inte göra samma sak som förra året, utan vi skulle gå en tipspromenad till Vättlefjäll och sedan grilla där uppe. Vi skulle börja dagen på Rappe vid ungefär två tiden, så klockan halv två gick vi från Storås. När vi kom upp till Rappe delade vi in oss själva i lag, två och två för tipspromenaden. Det blev tre stycken i mitt lag, jag, Wilma och en annan elev var i ett lag också fick vi några personal med oss. Vi kom iväg sist, alla andra var redan iväg. Det var en helt perfekt dag att ha denna höstdagen på, det kändes nästan som sommar ute.

Vi började gå uppåt till Vattlefjäll, och svarade på frågorna längst vägen. Det kändes som att det tog en lång stund att komma upp ditt, men det var nog för att vi hade tipspromenaden också för sen när vi skulle tillbaka till Rappe gick det rätt fort. Frågorna var rätt lätta, vi behövde inte tänka så mycket. Det var så härligt att gå en sån promenad i det fina vädret! När vi började närma oss Vattlefjäll kom vi till en skog med en sjö bredvid, det var så fint. Sen kom värdens brantaste och längsta uppförsbacke när vi nästan var på grillplatsen. Det var läskigt att köra upp för den, så en personal fick putta på madans jag gasade allt vad jag kunde. Till slut kom vi upp också gick vi en liten bit till tills vi kom fram till en jättefin grillplats i skogen där det var utsikt över en sjö. Det var så fint. Alla hade redan kommit dit och börjat grilla och äta. Så vi fick varsin korv och dricka vi med. Malin som var med fick stå och mata mig med korven och ge mig dricka eftersom att vi inte hade något sugrör. Jag kan inte heller hålla i ett korvbröd med en korv i med både ketchup och senap på, det går inte :). Men hon stod där och hjälpte mig med korven och drickan.

Det var jätttemysigt att vara där uppe med allihop, grilla och bara prata och ha det roligt. Efter en stund när vi hade varit där ett tag och ätit, pratat och njutit av den fina platsen skulle vi gå tillbaka till Rappe igen. Baken ner var en mardröm, jag vågade inte sitta i Elof så en personal fick sitta i den och köra ner den, medans Malin höll mig stenhårt också gick vi långsamt ner tillsammans. Tillslut var vi nere och vi kunde fortsätta promenaden tillbaka mot Rappe. Det var en underbar sen eftermiddag när vi gick tillbaka. Jag, Wilma och en annan personal gick tillsammans, sist av alla ännu en gång, men vi bara gick där och snackade och njöt av eftermiddagssolen.

När vi kom till Rappe blev det fika. Tjejerna på Rappe hade gjort en sån god chokladkaka med smält Dumle, vindruvor, marshmallow, hallon och jordgubbar på, den var jättegod. Vi kunde till och med sitta ute och fika, det var väldigt härligt. Personalen läste upp vilka som vann tipspromenaden, och jag var en av de som vann! :) Vi hade rätt på alla frågor. :) Sen åkte vi tillbaka till Storås när höstträffen var över. Där satt vi uppe i gemensamma, jag bloggade, Julia pärlade och en personal satte på lite härlig musik och grejade i köket. Sen satt vi och snackade, det var en mysig kväll.

Så vackert!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *