En annorlunda jul

God Jul, kanske lite för sent god jul, men bättre sent en aldrig! :-)
Hoppas att ni har haft en fin julafton trots att den i år blev annorlunda.
Jag hade iallafall en jättemysig julafton trots att jag saknade mina kära. I år var jag hos mamma på julafton, det blev bara vi i familjen, jag, mamma, Marko och Elliot, men det var mysigt det också.

Det var ju så fint väder på julafton, äntligen fick man se solen, jag kommer knappt ihåg hur den såg ut! :-)
Vi hade en mysig julaftonsmorgon tillsammans med julfrukost och tända ljus. Efter frukost fick jag och Elliot öppna varsitt morgonpaket från mamma och Marko. Jag fick ett par svarta utsvängda byxor, nya byxor behövde verkligen jag, och Elliot fick ett domino.

Sen gick vi ner till sjön, satte oss på en bänk där nära vattnet och drack glögg som vi hade tagit med oss. Det var en magisk stund.

När vi väl var hemma åt vi en jullunch som bestod av köttbullemacka med rödbetssallad.
Klockan tre satt vi alla fyra nedsjunkna i soffan och tittade på Kalle. Det var väldigt mysigt att sitta där tillsammans och bara ta det lugnt. För i vanliga fall brukar alltid kvinnorna i huset stå i köket och fixa iordning julbordet medans vi andra tittar på Kalle. Bra jämställdhet i vår släkt va? :D Men nu kunde bara vi fyra sitta i lugn och ro och mysa framför Kalle med julmust och med julgodiset rock and rolls.
Efter Kalle tittade vi på sista avsnittet av julkalendern, åh, den var så spännande. Jag tyckte att årets julkalender var så bra i år, vad har ni tyckt om årets julkalender?

På kvällen var det dax för julmaten. Det blev en konstig julmiddag i år men den blev bra ändå. Det blev inte så mycket julmat, som det brukar bli när vi är alla, så man blev inte så proppmätt, vilket var skönt. Det blev lite av varje, lite ägg, potatisgratäng, köttbullar, mamma hade griljerat julskinka också blev det gravad- och rökt lax. Laxen är min favorit på julbordet, den är så god!

Sen var det dax för julklappsöppning, äntligen tyckte Elliot, han hade väntat på det hela dagen! :) Vi alla slog oss ner i sofforna också delade Elliot ut paketen. Han har blivit jätteduktig på att läsa, så han läste på paketen och delade ut. Det var dock inte så många att välja mellan, men han läste ändå! :) Jag gav Elliot en Pokémon målarbok i julklapp, just nu är det typ bara Pokémon Go som gäller och att måla, så han blev jätteglad. Han satt och målade i den hela kvällen sen, så den var populär, det va roligt tyckte jag! :) Till Marko hade jag köpt en reflexväst i form av remmar eftersom han är ute och går mycket när det är mörkt, så jag tänkte att det skulle vara smart till honom. Dessutom är det inte en hel väst heller, bara reflexremmar som man tar på sig. Han blev väldigt glad för den, så det va kul. Till mamma hade jag köpt lite olika saker och gjort det till ett kit. Jag hade köpt snygga träningstights, rosa sminkborstar (tyckte att det var lite roligt med lite färg) och en hårmassage grej, sån med strån om ni förstår vad jag menar. Hon blev också glad, så det var kul.

Jag fick också väldigt fina saker, pengar bland annat, som jag är väldigt tacksam över. Av Elliot fick jag en rosa fluffig bok, som han tyckte att jag skulle ha. Den var väldigt gosig tycker jag. Av mamma och Marko fick jag en tekokare och jättefina tekoppar som jag kommer att ta med mig till Storås. Jag tänker att jag ska lära mig att koka och hälla upp tevatten själv.
Sen fick jag även en jättefin, lite längre tröja av mamma och Marko.

I julklapp fick jag också fina LED ljus och en ljushållare som det står saker på, så man ser det flimrande ljuset igenom, jättemysigt. De åker med till Storås.
Sen fick jag en ny handtvål, det var bra för det behöver jag på Storås. Jag fick även en rolig bok med roliga särskrivningar i och meningar som kan tolkas helt annorlunda än vad det egentligen är menat.

Resten av kvällen satt vi bara i sofforna, njöt av alla ljus som var tända och av julmusiken som gjorde vår julafton lite extra mysig.
Det blev en annorlunda jul i år, men den blev mysig ändå!

Idag blir det julfirande med pappa och familjen.

Myyysmorgon
Julmys vid sjön! <3
En sväng till Sisko och hämta julsäcken
Alla mina fina juiklappar!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *