En helg med bästisen från Storås

I helgen hade vi planerat att Wilma skulle komma till mig (min bästa kompis från gymnasiet, RG). Hon går ett extra år men hon slutar snart så då ville hon komma till mig en sista gång, och det vill ju jag också såklart. När hon slutar nu i juni flyttar hon hem till Falun så då vet vi inte riktigt när vi kommer att ses nästa gång så det gäller att passa på när hon bara bor en timme bort. Hon var här i oktober, fast då bara någon timme och dessutom med en personal från Storås. Nu skulle hon komma hit helt själv med taxi, så coolt att hon kan komma hit själv tycker både jag och hon! :-) Dessutom skulle hon sova över så det skulle bli så mysigt.

Jag gick upp rätt tidigt i lördags och tokstädade kändes det som. Ärligt talat var det inte så stökigt eller smutsigt, men jag vill ha det extra fint när någon kommer och hälsar på. Jag tror ärligt talat att det tog tre timmar och fixa med allt och sen skulle jag hoppa in i duschen och fräscha till mig också, så det var lite mycket där ett tag men det gick. Ungefär 10 minuter efter att jag hade tagit på mig och var färdig med allt så kom hon, så det var precis på marginalen. Men hemmet var fint och uteplatsen var iordning och jag var nyduschad så det var det värt! :-)

Det var verkligen härligt att träffas igen och lite overkligt att hon var här, hemma hos mig. Vi hade verkligen prickat in rätt helg, det var så underbart väder så vi kunde njuta på min terass hela dagen. Hon kom vid 13-tiden så vi skulle äta lunch ihop. Men innan dess satt vi ute på min terass och började med varsin cola. Snäll som hon är så hade hon köpt tulpaner och briska till mig, det var superfina tulpaner, och jag älskar att ha levande blommor hemma så jag blev så glad så. Jag hade också köpt en present till henne som en liten avslutningspresent för att hon går ut skolan snart och en liten förtidigt inflyttningspresent till hennes kommande lägenhet. Jag hade köpt glas, det var svårt att hitta på något, men jag tänkte att glas behöver ju alla när man flyttar hemifrån. Hon tyckte att de var jättefina så det var roligt.

Det blev en rätt sen lunch, vi åt inte förrän vid halv tre tiden. Jag hade gjort kycklingwok med cashewnötter och nudlar som jag bjöd på. Vi kompletterar varandra så bra, hon sitter i rullstol och jag kan gå, men jag har svårt med armarna och fingermotoriken men det har inte hon, så det är helt perfekt. Men hon fick sitta och njuta på min terass medans jag dukade och värme maten, även om det tog tid så blev det mat förr eller senare, haha. Efter maten och efter att jag städat upp kaoset, hahaha (vilket tog en stund det med :)) så satt vi bara och chillade ute, det var så underbart att vi kunde det. Vi pratade, lyssnade på musik och bara umgicks, supermysigt. Vi var faktiskt rätt trötta båda två så det var bara nice att vara.

Jag hade planerat att vi skulle beställa Fodora på kvällen. Men hemtjänsten kom ändå vid kvart över sex eftersom att vi behövde hjälp med att fixa madrasser, tecken osv. Jag skulle sova på en madrass på golvet och Wilma i min säng, då det är lättare för henne. Men det var lite osäkert hur hon skulle kunna komma upp i min säng, men på något sätt skulle det gå. När hemtjänsten hade gått beställde vi en pizza på Fodora som vi skulle dela på. När pizzan kom satt vi ute och åt igen, kändes nyss som vi hade ätit haha, men det var väldigt gott och fantastiskt att vi kunde sitta ute, det var varmt och härligt trots att klockan var närmare halv åtta. När vi hade ätit klart var det dax att städa upp kaoset igen, haha.

Det blev lite småkyligt efter maten så då packade vi ihop och gick in. Vi tänkte kolla på Eurovison eftersom att det var i lördags, iallafall ha på det i bakgrunden.
Jag hade gått all in på snackset, jag hade köpt hur många briska som helst, hahaha, sen hade jag köpt choklad, lantchips och Kinder Maxi eftersom att jag vet att Wilma älskar Kinder Maxi. Jag hade även köpt vindruvor, men de åt vi inte, bara det onyttigaste, haha! :-) Men jag älskar vindruvor, så de går nog åt i veckan.

Sen baxade jag upp Wilma i min säng, haha, men det gick faktiskt bra, hon blev bättre på det och kom på olika tekniker, så när vi skulle gå och lägga oss på riktigt gick det smidigare. Medans hon satt där satt jag i min fåtölj, det gick väldigt bra, vi kunde vrida tv:n så vi båda såg bra. Eurovision är lite småkul tycker jag, men vi orkade inte kolla på hela så efter nån timme gjorde vi iordning oss för sängen. Men vi låg och pratade jättelänge innan vi somnade, men det är så mysigt tycker jag att ligga och prata i mörkret innan man ska sova. Vi la oss runt halv tolv men jag tror inte att vi slutade prata förrän vid ett, hahaha. Det gick faktiskt bra att sova på luftmadrassen, även om inte min kropp gillade det, hihi. Men oj vad Wilma älskade min säng, jag har ju en ställbar säng, så hon sa det flera gånger under kvällen, ”åh Alice, jag älskar din säng” haha, jag bara ”det gör jag med, lite för mycket” haha.

På morgonen vakade vi runt tio, halv elva. Jag satte på Nyhetsmorgon och Wilma hissade upp sig och låg som en riktig prinsessa där i min säng. Hon tyckte att det var så lyxigt och hon hade sovit som en Gud som hon sa, så det var härligt! :-)
Vi gick upp runt 11 och jag fixade frukost och Wilma hjälpte mig att bära ut det. Det hängde lite regn i luften men det var jättevarmt så vi satt ute ändå. Precis när vi hade ätit upp kom regnet, men det var nice att vi kunde äta frukost ute iallafall. Men framför allt att vi fick sånt underbart väder i lördags och att vi kunde sitta ute hela dagen och nästan hela kvällen, det får vi vara glada för.

Wilma hade bokat taxi hem igen klockan fyra så det var skönt så vi slapp stressa och att vi kunde ta en sån lugn och skön morgon som vi faktiskt fick. På morgonen fick vi reda på att Loreen vann hela Eurovision så det var väldigt roligt, men vi var nyfikna att se röstningen så vi tittade på det när regnet föll. Eftersom att vi sov så länge gick dagen så fort, så sen hjälpte jag Wilma med lite lunch innan taxin kom och hämtade henne.

Åh Wilma berättade att alla hälsade så gott till mig från Storås, elever som personal och det gjorde mig så himla rörd och varm i kroppen! De är så fina där borta! <3 Jag sa till Wilma att hon får hälsa så himla gott tillbaka till allihop! <3

Ja, vilken rolig och underbar helg det var, så mysigt. Och underbart att kunna sitta i timmar och prata om allt mellan himmel och jord med Wilma igen.
Nu har jag fått ny härlig energi, vilket var behövligt.

Hoppas att ni har haft en fin helg!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *