En Positiv Kaosvecka!

Ni som läste mitt förra inlägg vet att jag hade mycket i valborgsveckan och att jag var i Göteborg hela den helgen och gick och gick och gick. Även om det var roligt så var jag mycket trött efter den veckan och helgen. Veckan därpå (förra veckan) skulle också bli hektisk men det var roliga saker så jag såg ändå fram emot veckan trots att jag var helt slut innan den ens hade börjat. Men det skulle bli skönt med en kortvecka.

I tisdags var det dax för CP-kurs igen på Habiliteringen så dit åkte jag direkt efter jobbet. Men som ni flesta vet så älskar jag att gå på de, tiden bara springer iväg. Det är så kul att diskutera och lyssna på de tillfällena. Då är det som att kroppen och hjärnan blir pigg trots att man inte är pigg.
När jag kom hem var jag dock väldigt trött så då gjorde jag inte ett skit mer. :-)

I onsdags när jag kom hem från jobbet hjälpte hemtjänsten mig med tvätten, jag brukar ha tvätt på tisdagar men eftersom att det var CP-kurs i tisdags så gick inte det.
Jag hade behövt vila i onsdags efter jobbet men istället så grejade jag hemma, fixade lite inför att familjen skulle komma på kvällen som vanligt på onsdagar. Det blev fint hemma men jag var slut. Jag lyssnar inte så bra på min kropp som ni hör, vilket är mitt problem, jag vill så mycket men glömmer bort att jag blir extra trött och behöver mycket vila pågrund av min CP, speciellt nu i vuxenlivet.

Mitt internet slutade även att fungera i onsdags och oj vad man tar det för givet, man märker så fort det är borta. Dessutom så har jag ingen tekning hemma pågrund av betongväggar och berg så man kan inte köra utan wifi heller. Så min telefon fungerade bara om jag ställde mig längst ute på terassen, så det var lite drygt. Men det var något stort fel i hela huset tydligen, så alla grannar var utan wifi så det var skönt att det inte bara var mitt som strulade, utan att det var något allmänt problem. Men i torsdags eftermiddag var det tillbaka, tack gode Gud! :-)

Familjen kom inte till mig i onsdags, utan det blev en pizza på Granada i Borås istället, men det var lika mysigt det med, huvudsaken är att vi får vara tillsammans. Det var jättegoda pizzor.

I torsdags hade jag också en fullspäckad dag, först jobb och sen direkt efter jobbet åkte jag till Habiliteringen igen för att träffa min kurator. Jag älskar verkligen att sitta och prata med henne, det känns så naturligt och vi sitter och pratar om det jag vill och om mina tankar och känslor. Det känns så bra att få bolla de med någon och få lite perspektiv på saker och ting men framför allt att jag får förstå mig själv lite bättre. Det blev ett väldigt djupt samtal i torsdags, det blir det alltid, men jag älskar ju att prata djupt, dela tankar och diskutera saker på djupet, jag mår bra av det. Så även i torsdags, men när jag kom hem kände jag att det hade varit lite för mycket i veckan. Huvudet var sprängfyllt med tankar, det kändes som att kroppen var upp och ner, jag kände mig som en duracellkanin och jag var supetrött som jag typ varit i två veckor nu konstant, kroppen bara skrek VILA, SNÄLLA, hahaha! :-)

Även om jag är jättenöjd med veckan och det inte har hänt något, bara mycket att stå i, så tar det ändå mycket kraft och energi att vara Alice. Fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit, så kändes det förra veckan, plus att man jobbade också! :-) Men med ett leende på läpparna går det mesta! :-) Även om det har varit brist på vila och återhämtningen så får jag ändå så mycket energi av alla underbara människor som jag har runt mig, vilket jag är så tacksam för.

I fredags var det så himla skönt att det var fredag, som jag hade längtat. Helgen skulle bli lugn men jag hade ändå några planer inplanerade men jag skulle bara få vara samtidigt, en riktig Alice-helg. Fredagen började med massage, det var verkligen välbehövligt. Det var så skönt att få kroppen att slappna av så mycket som den gjorde, det kändes som att det var längesedan som jag kom ner så mycket i varv. Det kändes som jag blev lite extra avslappnad i fredags, kanske pågrund av mina intensiva veckor. Jag var så avslappnad i både kropp och sinne efteråt så jag kunde knapp gå eller tänka, det var en härlig känsla. Tur att jag inte mötte någon i entrén när jag kom hem för då hade mina granar trott att det var något fel på mig eller att jag var full, hahaha!

I lördags hade jag bokat klipptid på Vivåga nere i stan klockan 11:15. Jag behövde verkligen klippa mig, jag gillar mitt långa hår men det är svårt att sköta och hantera plus att jag ofta får riktigt stora tovor bak i nacken som är så svåra att få ut. Jag fick håret tvättat, klippt och lockat. Jag älskar att få håret tvättat hos frissan, det är så härligt. Jag kände mig verkligen omhändertagen med massage dagen innan och frissan dagen därpå, jag kände mig som en ny människa verkligen!

Kevin fyllde år i lördags så jag hade blivit bjuden på kalas. Han hade sitt familjekalas men han sa att jag fick gärna komma för att han tycker att jag är en del av familjen, det gjorde mig så himla rörd när han sa så! Verkligen! <3
Han bjöd på grillat och tårta, det var jättetrevligt. Tänk att jag får äran att ha en sån underbar vän i mitt liv som Kevin, vilken vinst! Wilma och Kevin, de är bara bäst! Jag som aldrig trodde att jag skulle kunna få vänner, nu har jag två helt underbara vänner i mitt liv, bättre med två riktiga än 100 halvbra som jag brukar tänka.

Den här helgen kom mycket lägligt, nu hoppas jag på ett par lugnare veckor igen, men förmodligen inte, hahaha.
Denna veckan blir det CP-kurs på tisdag igen och kuratorn på onsdag igen, men det ser jag fram emot. Åh, till helgen kommer Wilma till mig och sover över, det ska bli så mysigt.

Önskar er en fin vecka!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *