En Skön Välbehövlig Helg

Veckan var på topp, och den avslutades så också men jag har haft en väldigt lugn vilket jag kände att jag behövde. Även om man hittar på mycket roliga saker som fyller på ens energi så måste man också vila för att få återhämta sig och ta hand om kroppen. Jag har nog inte haft en ända helg sen jag flyttade hemifrån där jag inte har haft något planerat, där jag bara har varit hemma och nu kände jag att jag behövde en sån helg. Jag är jättetacksam och glad över att jag har hittat på och gjort så mycket, för jag gillar ju när det händer saker, men nu kände jag att jag behövde egentid, sova så länge jag vill och bara vara hemma. I fredags fick jag det så fint också här hemma med nya gardiner och ett nystädat hem, så då ville jag verkligen inte åka hemifrån! :)

På fredagen fick jag ett sms av Kirre (mammas kusin) att de gärna ville hälsa på mig som i lördags, han och hans sambo Malin. De skulle egentligen komma till mig förra veckan men det blev ändrade planer så då ville de komma som i lördags. Självklart sa jag ja för jag har velat att de ska hälsa på. Ja och då fick jag något planerat ändå, men jag kände att det är trevligt med lite besök.

I fredags när Kevin hade åkt hem hade jag myskväll här hemma. Jag satt och bloggade medans jag tittade på fotbollen och njöt av mitt fina hem. Fotbollen var ju sjukt spännande, de vann ju precis på sista minuterna, det var en rolig match.
Sen gick jag och la mig och somnade som en stock. Jag har varit så trött på mornarna och på eftermiddagarna så jag har verkligen längtat efter att ta sovmorgon. Hemtjänsten brukar komma till mig klockan 10 på helger och hjälpa mig med frukost men jag sa faktiskt upp den tiden både på lördagen och söndagen för jag kände att ”nää hemtjänsten ska inte få styra när jag ska gå upp en lördag, vill jag ligga kvar i sängen till klockan 11, ja då ska ja få det”. Jag kan faktiskt fixa frukost själv så det är skönt att jag kan det. Det tar bara lite tid men då får det väl göra det då.

Jag vaknade vid ungefär halv tio igår, låg kvar i sängen och startade min morgon med Nyhetsmorgon. Sen gick jag upp och tog en morgondusch INNAN frukost, det är det bästa! Så jag åt inte frukost förrän klockan 11, men det är okej på en lördag. Efter frukost satt jag uppkrupen i min fåtölj och gjorde ännu ett blogginlägg, det var en väldigt skön lördagsmorgon. Vid ungefär 13-tiden kom Kirre och Malin. Det var superkul att träffa de igen och att de kom hem till mig och jag fick visa min lägenhet. Sen åkte vi faktiskt till mitt jobb Erikshjälpen, fast till butiken då (där jobbar ju inte jag) för Malin och Kirre ville kika lite där så då hängde jag på. Efter ett besök i butiken åkte vi och tog en lunch på stan, det blev en jättegod thailunch på Thai Silk. Efter lunchen åkte vi hem till mig och tog kaffe och fika.
Det var jättemysigt att de kom. Vi har aldrig träffats bara vi tre, vi har bara träffats vid släktträffar eller tillsammans med familjen, så det var på tiden att vi fick hänga lite bara vi tre.

Kvällen var lugn och fin, det var skönt att vara lite själv. Det klarar jag inte varje helg då får jag panik och blir deprimerad! :-) Men någon gång ibland är det skönt.
Jag har börjat titta på en ny serie som heter Strangers thing på Netflix, det är en rätt läskig serie men spännande så jag kan knappt sluta kolla efter ett avsnitt. Den är så konstig som den låter, det kan jag lova er! :-)

Igår sov jag också länge, vilket var så skönt. Igår hade jag inga planer förutom att jag skulle laga mat med hemtjänsten klockan 13. Men jag hade en härlig förmiddag med senfrukost ute på terassen. Jag trodde att det skulle vara molnigt och regnigt igår men när jag gick ut så var det soligt och jättevarmt, jag blev positivt överraskad så det blev frukost ute. Sen låg jag och solade en stund, det var härligt.
Vid 13-tiden lagade jag baconlindad kyckling som jag skulle äta till middag, men jag frös även in några mastlådor som jag kan äta i veckan.
Resten av dagen satt jag ute på min terass och läste bok, det började regna på eftermiddagen så det var så mysigt att sitta där under tak med en tröja på sig medans regnet föll ner.

Det har varit en skön och mysig helg denna helgen, hoppas att er helg har varit bra!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *