Ett dyrt, men bra hjälpmedel

Nu håller även denna veckan på att lida mot sitt slut och Storås väntar runt hörnet. Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag varit själv hemma denna veckan och gjort exakt det jag vill. Det har verkligen varit så skönt.
I måndags åkte jag in till stan med bussen, det var typ hundra år sedan jag åkte buss så det kändes faktiskt lite spännande. Jag kände mig som en femåring som tyckte att det var spännande att sitta på en buss! :-) Men jag tror att det var för att jag skulle åka till stan ensam.
Jag har nämligen en Apple Watch, jag tror den är från 2012 om jag inte minnas fel, den är gammalt iallafall. Jag har inte använt den på många många år, varför vet jag inte, jag har väl inte varit i behov av den. Men nu helt plötsligt fick jag för mig att starta upp den.
Men jag har hållit på och försökt och försökt att parkoppla den med mobilen, det går, men sen när jag ska uppdatera Watchen så tar det stopp.

Så det var den anledningen till varför jag åkte in till stan i måndags, för jag ville ta tag i problemet. Jag var så sugen på att köpa en ny men jag skulle först kolla om de kunde hjälpa mig med min andra. Jag viste nog innerst inne att den skulle vara för gammal, men jag ville göra ett försök.
Jag gick därför till Applebutiken i Borås. Jag fick hjälp av en gullig tjej där. Men hon sa att min Apple Watch är nog lite för gammal, det går att skicka in den och få den reparerad men det skulle kosta ungefär lika mycket som att köpa en ny enligt henne (sen vet man inte om hon försökte sälja på mig en ny där).
Jag gick och sneglade på Apple Watchs i glaslådorna, så snygga de var! Speciellt en fastnade jag för. den var roséfärgad med rosa armband. Det fanns en med ”normal” storlek på skärmen och en med större skärm, jag hade den med ”normal” storlek innan.
Jag var så sugen så jag slog till på den med roséguld med rosa armband. Jag köpte den med större skärm för jag tyckte att det var värt de 400 kronorna extra. Då har mina CP fingrar lite större yta att spela på! :D Så det tyckte jag var värt!
Så jag kände mig så lycklig när jag gick ut därifrån med en Applepåse i handen.

Senare på kvällen kom Kevin för jag ville att han skulle hjälpa mig att installera den.
Han har nämligen en exakt likadan.
Det är alltid roligt och pirrigt tycker jag att strata igång något nytt från allra första början, speciellt om det handlar om någon teknikpryl.
När vi hade ställt in allting och så var den igång. Så snygg den är! Och så många bra funktioner den har! Nu märker jag hur bra hjälpmedel den är för mig.
Jag kan ringa, tala in meddelanden och göra massor av andra bra grejer som att till exempel starta och stoppa musik i mina lurar via Apple Watchen. Jag behöver ens inte starta upp appen Spotify i mobilen först. Jag har märkt att det är ett jättebra hjälpmedel för mig. Det är så skönt att slippa fippla upp mobilen när det ringer, kommer ett sms eller att stänga av eller byta låt när man är ute och går. Men framför allt så har jag köpt mig en klocka. Jag har typ aldrig haft en ”vanlig” klocka. Nu har jag en supersmart klocka! :)

Den räknar även steg, puls och hur lång man har gått. Det finns olika träningspass som man kan sätta igång, bland annat utomhusgång, inomhusgång, löpning, jogg, cykel, ja allt möjligt. Jag brukar sätta igång utomhusgång när jag är ute och går. Jag ska även uppnå mål under dagen (om jag vill), jag har ett mål att jag ska gå ut och gå 30 minuter om dagen.
Jag har klarat alla mina dagliga mål hittills under de här fyra dagarna som jag har haft klockan på mig. Det kommer nog att skita sig snart, haha! :D
Efter bara några dagar är jag sjukt nöjd med klockan!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *