Flyttkaoset Är Igång!

I måndags, på Sveriges nationaldag fyllde min lillebror Lancelot 7 år. Men jag och mamma skulle tillbringa dagen i lägenheten, passa på helt enkelt. Hon hade inte Elliot heller så vi skulle bara ägna dagen åt att greja. Men först åkte vi upp till pappa och sa grattis till Lancelot, vi stannade på en fika och jag gav han hans present från mig.

Sen åkte vi först till Jysk där jag hade beställt en rumsavdelare några dagar tidigare, men när vi öppnade kartongen så märkte vi att det varken fanns några skruvar eller manual så vi var tvungna att åka dit och fråga efter ett skruvset först, men de hade inte skruvsetet inne så de var tvungna att beställa det. Drygt vi som ville skruva ihop den som i måndags. Men sen upptäckte mamma när hon fick se manualen att det även saknades luckor. Så vi skulle åka hem och kolla. Men så ringde hon från Jysk när vi var i en annan affär och sa att vi hade fått fel lådor också sa hon att vi kunde få en ny direkt så vi behövde inte vänta på skruvarna. Det var en positiv överraskning. Så mamma körde tillbaka den vi hade fått fel också fick vi en ny så vi blev så glada. Efter allt krångel och fram och tillbaka så kom vi till lägenheten med rätt byrå.

Jag har köpt en gråvit rumsavdelare med lådor som jag ska ha tv:n på plus att det är bra med förvaringen, sen har jag köpt snygga grå lådor till. Mamma höll på där jättelänge med den där byrån. Men tyvärr blev den inte klar, nästan klar iallafall, för pluggarna var för tjocka så nu måste vi ta med en såg för att få ihop väggarna till lådan….så drygt. Men skönt att vi fick en så vi iallafall kunde börja. Men så mycket krångel med denna byrå.

Men en sak som var positiv mitt uppe i allt var faktiskt att jag köpte ett matbord på Jysk och stolar, mitt i allt krångel. Matbord har ju varit den största möbeln som jag har haft kvar att köpa men aldrig riktig fått tummen ur eftersom att jag inte har vetat vad jag vill ha för matbord och stolar. Jag har ju varit noga med att jag vill ha sköna stolar och det har inte varit så lätt att hitta lätta, smidiga och nätta sköna stolar till ett passande matbord, men det gjorde jag på Jysk. Så nu är jag så nöjd med mitt nya matbord och köksstolar. När man fick dit det så kändes det verkligen som att lägenheten börjar bli ett hem.
Det där med byrån hände av en anledningen, om vi hade fått rätt byrå från början så kanske jag inte hade hittat det matbordet på Jysk! :-)

Medans mamma höll på att kämpa med byrån höll jag på att fixa i badrummet och packa in alla saker i badrumsskåpen. Det var så roligt!
Det såg ju kaos ut i lägenheten i måndags med saker överallt, men nu känns det som att det börjar bli ett hem. När jag var färdig med badrummet påbörjade jag mina garderober med att hänga in och lägga in alla kläder och ytterkläder. Det såg ut som ett kaos i lägenheten när vi höll på att greja, men det gör det ju alltid när man håller på att flytta.

Senare på eftermiddagen kom mormor och morfar för mamma behövde en hammare till byrån för att få ner de här pluggen. Mamma och morfar höll på där länge och försökte få ner de, men det gick inte heller med hammare och det var då vi konstaterade att de är för tjocka. Så det blir att ta med en såg idag när vi ska dit igen. Mormor hade med sig en rabarberpaj som vi fikade på, det blev premiär för fika ute på min terass.
När mormor och morfar hade åkt utan någon färdig rumsavdelare tyvärr så packade jag och mamma ihop lite saker som jag inte behöver just nu och la ner det i förrådet. Dagen gick fort och sen blev det plötsligt tidig kväll så då åkte vi hem. Både jag och mamma satt som fågelholkar i bilen hem, vi var så trötta efter den dagen! Vi hade önskat att det var söndag så vi fick en dag till att greja, men vi får köra det sista nu i helgen istället.

Jag är så glad över att jag har denna lägenheten, helt otroligt! Jag trivs redan trots att det är lite kaosigt!

Här kommer jag att spendera många middagar och fik i sommar! :-)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *