Första advent

Äntligen första advent igen. Äntligen får man ta fram adventsstjärnor och julsaker igen och tända första ljuset på adventsljusstaken. Det är så mysigt, det har jag längtat efter, lite julbelysning. Det härligaste med julen tycker jag är alla fina mysiga ljus och adventsstjärnor som lyser upp alla hus ute i december mörkret, jag blir lite gladare på något sätt när jag ser alla dessa fina juleljus, det blir så mycket mysigare då. Men det är också kärleken från alla mina nära och kära som jag älskar, få fira jul med de jag älskar och som är mig nära är jag mycket tacksam över, det betyder mycket för mig. Det jag gillar är att julen inte bara julafton och sen är det över utan det är så mycket mer, hela december är en julmånad, vilket är så mysigt tycker jag! Hela december består av julpynt, adventsljusstakar och stjärnor, glöggmingel, advent, julmarknader, all god mat, julmusik som höjer stämningen, julmys och den här mysiga julstämningen man har i kroppen hela december – den känslan gillar jag. Idag ska jag dricka glögg och bara mysa med de där hemma!

Igår var vi hemma hos mormor och morfar på eftermiddagen kvällen och hade första adventsmys, Peppe och Mathilda var också med. Först började vi med lite go glögg och pepparkakor. Sen satte vi oss och åt middag, mormor hade gjort två jättegoda pajer, en med skaldjur och en paj med kyckling i och vitlökstäcke ovanpå. Till efterrätt fick vi mormors goda cheesecake med karamelliserad mjölk och jordnötter på som mormor brukar bjuda på ibland. Det var en sån mysig kväll, vi pratade, skojade och skrattade som vi alltid brukar göra när vi träffas! <3 Det behövde jag efter de här tre tuffa veckorna! <3 Familjekärlek! <3

Vad ska ni göra idag på första advent?

Hoppas att ni uppskattade mitt första adventsinlägg och ser fram emot de kommande adventsinläggen! Ni får jättegärna komma med förslag vad ni vill läsa om (kring december, advent och julen) i mina adventsinlägg!

Trevlig första advent!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *