Första dagen med schema

I onsdags började vi med vanligt schema, det var både spännande och skönt att börja med vanliga lektioner, komma igång. Första lektionen var Svenska, mitt favorit ämne som många av er vet vid det här laget. Vi har vår mentor i svenska. Först gick vi genom svenska kursen, det är så i gymnasiet att det är kurser som man ska klara av, det var så i alla ämnen att vi gick igenom ämnets kurs på första lektionen. När vi hade gått igenom det, fick vi en uppgift att skriva ett brev till oss själva som vi ska öppna på studenten. Och ni som har följt mig ett tag vet att jag skrev sånna brev i både sexan och sjuan och att jag öppnade de på skolavslutningen i nian. Så jag var rätt van vid det, men det var ändå kul att skriva. Nu tänkte jag verkligen till vad jag vill läsa den där dagen när jag tar studenten, fast jag är långt ifrån klar, med brevet alltså :-).

Sen hade jag min första Habiliteringstid på schemat (Läs mer om HAB i mitt inlägg under). Det kom ner en tjej från HAB till skolan i onsdags och vi satte oss i ett rum och pratade. Det var nämligen min logoped.  Så vi satt och prata om allt möjligt som rörde mitt tal och om vad jag har övat på innan när jag gått hos logoped. Vi pratade om att jag dreglar, hur det går i matsituationer och att jag ofta sätter i halsen osv. Så varje gång vi träffas så ska vi öva på de sakerna som jag vill öva på med mitt tal. Så det låter jättebra tycker jag, hon som jag har var också jättegullig, så det känns bra. Efter min HAB tid mötte jag upp klasskompisarna och assistenterna också gick vi och åt i Bamba.

På eftermiddagen hade jag min första Engelska lektion, och samma där gick vi igenom kursplanen. Sen skrev vi en liten text på engelska om vad vi tycker att en dikt är/innehåller för att det ska kallas en dikt, det var lite klurigt. Och sen skulle vi fördjupa oss i en changer och skriva om den. Det gör jag nästa vecka. Efter engelskan hade vi bara en lektion kvar och då hade vi Samhällskunskap i 80 minuter. Han som hade det, alltså våran lärare, han var superbra och rolig. Så vi skrev bara på tavlan, gick igenom lite samhällsbitar, gick igenom kursen och snackade allmänt om samhällskunskap på den lektionen, och vi fick prata. Det var en rolig och intressant lektion och lite lugnt och skönt så eftersom att vi ”bara”snackade tillsammans, lite skön mjukstart!

Sen åkte jag hem! (Jag kallar Storås hem nu :))

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *