Första Dagen På Jobbet

I måndags var min första dag på jobbet. För er som inte vet det så har jag fått jobb på Erikshjälpen, eller jobb och jobb, det är praktik/arbetsträning i tre månader och sen får man se om det leder till anställning eller inte. Jag kommer att jobba på 50% så mina arbetstider är 8-12 måndag till fredag. Men första dagen, alltså i måndags skulle jag börja 8:30 istället för klockan 8. Min SIUS konsulent från arbetsförmedlingen skulle vara med mig hela dagen och även hela denna veckan för att se hur det går osv.
Min taxi kommer att gå klockan 7:25 varje morgon, förutom i måndags då den gick klockan 8. Hemtjänsten kommer att komma till mig klockan 6:45 varje morgon och hjälpa mig.
Jag ska erkänna att jag var lite små nervös både i söndags och i måndags, men det är väl normalt tänker jag.
Jag hade så svårt att somna natten till måndag eftersom att det var så fruktansvärt varmt så i måndags morse när min klocka ringde klockan 6:00 så var jag inte jättepigg om man säger så.

I måndags kom hemtjänsten till mig klockan 7:15 eftersom att jag skulle börja senare. Hon hjälpte mig med håret, fixa frukost och att bädda sängen. Sen gick hon också fick jag klara mig ut till taxin när den kom. Jag vet inte varför men jag tyckte att det kändes coolt att låsa till mitt eget hem och åka till jobbet, så vuxet på något sätt!

Jag kom då väldigt tidigt till jobbet så jag fick sitta där och vänta rätt länge, drygt, men bättre att vara för tidig än för sen, speciellt första dagen.
När klockan började närma sig 8:30 kom min SIUS konsulent och bara efter några minuter kom en tjej som visade oss till ett rum där jag skulle få min introduktion. Hon skulle bli min handledare eftersom att hon var ansvarig för e-handeln där jag skulle sitta. Hon verkade väldigt gullig så det känns bra.
Hon informerade om verksamheten. hur de jobbar och lite så och sen fick jag skriva på en del papper.
Sen visade hon mig runt, iallafall där jag skulle spendera min tid. Första gången som jag var där fick jag en rejäl rundvisning så det behövde vi inte ta nu. Hon visade bland annat köket och vart man skriver upp sig när man kommer och går.

Sen skulle jag börja jobba, så då gick vi in där e-handeln var, där var det mycket folk vid kameror och vid datorerna. Jag fick en plats i ett hörn med dator och allt.
Min handledare satt jämte mig hela dagen och visade mig.
Det kallas för att pima som jag kommer att göra. Det betyder att man lägger in varor i deras webbshop efter att de har fotats.

Erikshjälpen har så mycket grejer, så det var mycket grejer att pima, bland annat kläder, böcker, barnkläder, leksaker, koppar, glasgrejer, tidningar, ja ni fattar. Jag bestämde mig för att börja testa med kläder. Kläderna låg i stora kartonger i en hylla, så jag tog en kartong och satte mig vid min plats.
Min handledare visade då hur man gjorde, och det var en del steg. Det var tre flikar som man behövde ha uppe, en för pimningen, en sida där man skulle lägga in bilden till produkten och en sida där själva hemsidan var för att dubbelkolla så att pimningen hade gått igenom, alltså så att produkten ligger där den ska.
Det var dock svårt för mig med kläderna eftersom att de skulle mätas på massor utav olika vis och de var inte medgörliga för fem öre. Så jag bytte och tog en vagn med tidningar istället och det gick mycket lättare eftersom att man inte behövde skriva in måtten på de.

Det fanns en streckkod på lapparna som tillhörde alla produkterna som man skulle skanna in med en blippare som var kopplad till datorn. När man hade blippat in det så kom det upp en kod i datorn som tillhörde produkten. Sen skulle man skriva in vart produkten kom ifrån, välja vilket skick den var i, då fick man välja mellan fyra stjärnor. Fyra stjärnor var att produkten ser ny ut, tre stjärnor betyder att produkten är i bra skick, två stjärnor betyder att produkten är i sådär bra skick och en stjärna betyder att produkten är i dåligt skick. Sen fanns det en produktbeskrivning där man fyller i vad som är dåligt med varan om man har angivit stjärnorna under tre och om det är något övrigt med produkten som är bra att känna till.

När man hade gjort det går man över till nästa flik som då är fliken för att ladda upp bilden till annonsen på webben eller vad man ska kalla det. Då får man scanna lappen på produkten igen också kan man leta fram rätt bild eller bilder och sen laddar man upp produkten på Erikshjälpens hemsida. Så så går en pimning till, som sagt så är det mycket steg att göra och hålla koll på.

Klockan 9:25 har vi frukost på jobbet. Jobbet bjuder tydligen på frukost, så det är lyxigt, men jag tog bara en kopp te på frukosten.
Efter frukosten är det ungefär bara två timmar kvar tills jag slutar så dagarna går rätt fort. Efter min första dag i måndags kände jag mig glad att jobbet äntligen är igång och att första dagen gick så bra.
Men jag kände mig väldigt trött trots att jag bara jobbar 8-12 men det kanske inte var så konstigt första dagen.

Bookmark the permalink.

One Response to Första Dagen På Jobbet

  1. Anneli says:

    Jag önskar dej ett stort Lycka till med jobbet!
    ” Kramar om ”💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *