Första dagen på vårterminen

I söndags var det speciellt att vara här i mitt rum på Storås själv. Jag kände mig lite ensam faktiskt, kanske inte så konstigt när man suttit hemma och myst med familjen på kvällarna i tre veckor.
Det gick rätt bra att gå upp igår faktiskt, inte värre än vanligt :-). Men det blir nog tyvärr värre idag när min klocka ringer om en timme.

Första dagen i skolan igår var precis som vanligt. Kändes nästan som att jag var där i fredags. Men det var kul att träffa alla igen och höra hur de hade haft det under julledigheten. Första lektionen var mediaproduktion och där ska vi böra med ett nytt program som heter InDesign, det är ett program där man kan bland annat göra logotyper och affischer. Det är det programmet som mamma jobbar i förutom Photoshop så jag har sett när hon håller på i det programmet och det ser jätteroligt ut. Men problemet var att programmet bara funkade på vissa av datorerna i mediesalen och på skärmen där framme som vår medieläre skulle visa detta programmet för oss var så förstorat så det gick inte att se. Rickard och en annan tekniks snubbe på skolan fick komma, de höll på där länge men de löste inte det. Så det blev en mjukstart för oss, bara sitta och ta det lite lugnt. I slutet på lektionen fick vår medialärare istället säga vad vi skulle trycka på och ladda ner istället för att visa det. Lite krångligare, men nu var det som det var, men det gick bra ändå. Igår fick vi utklippta texter och bilder om ett gym som vi skulle klistra in i i InDesign bara för att testa lite och lära oss. Men vi fick välja typsnitt, vart vi skulle sätta bilden och välja storlek, det var kul! (Tänkte lägga in en bild så fick ni se hur långt jag har kommit men det gick tyvärr inte) Nästa gång ska jag fortsätta med den. Lite senare så ska vi få göra egna affischer.

Resten av dagen fortsatte som vanligt. Första dagen efter jullovet avslutades med idrott som slutade 16:10, puh! Men det gick ändå rätt bra!

Nu är man igång i hamsterhjulet igen! :-) Känns gött med lite rutiner ändå.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *