Första historielektionen

Som jag berättade i mitt förra inlägg så har vi inte fått vårt riktiga schema än, utan vi har provisoriskt schema, där vi har en lektion på morgonen och en på eftermiddagen. Ni kanske undrar hur det har gott med att ha så långa lektioner, men det har faktiskt funkat bra. Bättre än vad jag trodde, det är rätt skönt rent ut sagt. Man kan jobba på länge, utan att bli avbruten och man får gjort mycket fastän läraren har genomgång i en halvtimme.
I måndags tittade vi på film hela dagen, både på svenskan och på engelskan, så det blev en väldigt lugn start på veckan. Det blev så lugnt så att man blev lite seg. På svenskan tittade vi på ”Facking Åmål” och sen gjorde vi filmanalys på den, som vi även fortsatte med igår på svenskan. Sen tittade vi på ännu en film på engelskan som jag inte kommer ihåg vad den hette, men den handlade om en bebis som föddes med ett gammalt utseende, den var rätt rolig och bra. Den var jättelång så vi ska titta klart på den på engelskan i eftermiddag.. De känner att de inte vill börja med något innan det vanliga schemat kommer igång.
Nu känner jag att jag är inne i skolmodet igen, det är lätt att stiga upp på mornarna, rutinerna är igång och dagarna rullar på.

Igår hade vi vår första historielektion på eftermiddagen och i den kursen har vi både min mentor David och den andra mentorn Sabina. Det var spännande med första nya kursen och historialektionen. Vi skulle göra ett kollage med tre olika personer som har varit viktiga för historien. Vi fick två papper med massor utav personer som varit viktiga för historien. Vi skulle leta upp fakta om de och skriva upp det och sen leta upp en bild på de. Jag hann bara med två personer eftersom att jag brukar vara duktig på att skriva mycket! :) Jag skrev ut mina bilder och mina anteckningar. Jag hann klistra på bilderna och skriva lite om den första personen, sen hann jag inte mer. Eftersom att jag hade skrivit ganska så mycket på mina anteckningar så var jag tvungen att korta ner de rejält eftersom att på collaget skulle det bara stå några stödord, och det är min svagaste sida. Jag har svårt att bara ta med det viktigaste och korta ner meningar till bara ord, så det får jag öva på mer.
Men det var en rolig uppgift!

Idag ska vi ha media och titta klart på filmen på engelskan i eftermiddag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *