Gamla ”trender” lever kvar

Jag vill inte att vi med funktionshinder ska behöva skämmas eller vara rädda för att visa oss. Förr kände man inte riktigt till människor med funktionshinder, och då var de människorna rädda för att visa sig offentligt har jag hört. Jag tror därför att den ”trenden” eller vad man säger har levt kvar i vårt samhälle, det känns nästan som att så ”ska” det vara, och det tycker jag är fel. Men nu är vi inne på 2019 och nu vill jag att den negativa trenden ska ändras. Människor måste få upp ögonen för oss, de måste förstå att vi finns också, vi har också ett liv, vi är precis som vem som helst. Vi måste visa oss mer så människor ser att vi finns, och inte tycka att det är jobbigt även om det kan vara det ibland. Vi måste stå på oss mer i samhället. För om vi fortsätter att ”gömma” oss och inte vågar visa vilka vi är så tror jag att människor kommer att få ännu mer förutfattade meningar om oss, och vi (iallafall jag) vill att människor ska få mer kunskap och förståelse för oss. Förutfattade meningar är det värsta som finns tycker jag.

För bara några år sen tyckte jag att det var jättejobbigt att be om sugrör till exempel när jag inte var hos personer i min omgivning. Men framför allt tyckte jag att det var jobbigt att visa mina ortoser, så jag hade bara byxor med dragkedja på mig så att jag kunde gömma ortoserna. Men idag så har jag alltid ortoserna ovanpå byxorna, och jag skäms inte över det, snarare tvärtom. Jag vill visa att så här kan det se ut men framför allt att få andra i liknade situation att tänka ”vågar hon, så vågar jag”.
Om man bara vågar visa och inte gömma sin skada så tror jag att människor kommer att öppna upp ögonen för oss mer. Jag vill visa vem jag är och inte låta min skada få hindra mig..

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *