Härlig midsommar i Hjo!

Jag har haft en underbar midsommar, hoppas att ni har haft det med! Jag, pappa, Jenny och killarna åkte till Hjo, till Ida, Thomas och deras 2-åriga son Eje för att fira midsommar med de. Jag tycker att det är så himla mysigt att vara med Thomas, Ida och Eje och jag tycker att deras hus är så mysigt, så jag såg fram emot det jättemycket. Jag tyckte också att det skulle bli så skönt att komma ut och hitta på något, nu såhär i Coronatider.
I fredags vaknade jag upp till ett soligt Sandared som lyste på en klarblå himmel, jag hade svårt att tro att det var midsommar. Jag kommer ens inte ihåg när det var så fint väder sist på midsommar. Pappa, Jenny och killarna kom och hämtade mig i Sandared runt 10-tiden också åkte vi till Hjo. Det tar två timmar dit så ganska långt, jag satt bak i bilen med killarna och snacka om träsmak i rumpan efter två timmar, det var nog av det hårdaste träslaget, hahaha! :D

Det var superroligt att träffa Thomas, Ida och Eje igen. Vi började med en midsommarlunch ute på deras balkong på baksidan. Det blev klassisk midsommar mat. Resten av eftermiddagen satt vi bara där i skuggan och chillade. Eje, Lancen och Hamilton lekte jättebra, de lekte massor under hela helgen tillsammans. Ida och Tomas har en lekplats nästan precis utanför sitt hus, man ser den från balkongen, så dit gick pappa och Thomas med killarna lite senare medans vi tjejer började lite med middagen.

Jag har haft magkatarr varenda kväll efter jobbet förra veckan, det har varit jättejobbigt, så jag var orolig för att jag skulle få det på midsommar också. Jag hade rätt tyvärr, vid fyra tiden började den smyga sig på. Thomas och Ida har verkligen tagit hand om mig under hela helgen, sett så att jag har det bra, fixat och donat för mig, gett mig filtar när jag har frusit, kommit med dricka, hjälpt mig, ja, jag har verkligen känt mig så omhändertagen hela midsommarhelgen, nästan känt mig som hemma. Det är jag så tacksam för! :)
Men som sagt så började jag få magkatarr på eftermiddagen och då hjälper det bara att lägga sig ner för mig, så jag fick vila lite i Idas och Thomas säng, vilket var snällt tycker jag. Jag låg där i två timmar, hahaha. Jag höll nästan på att somna! :) Tomas var så gullig, han kom med vatten och kexrån till mig, för han sa att det är bra att hålla igång magen när man har magkatarr.
Om någon frågar mig som jag känner vad jag har gjort på midsommar så ska jag skoja till det och säga ”jag var i Hjo och låg i pappas kompis och hans fru säng, drack vatten och tuggade på kexrån” haha, det låter så konstigt men så roligt! :D

:Efter någon timme var det mat och då stapplade jag ut i solskenet, alldeles yrvaken. Tomas och pappa hade flyttat bordet till andra sidan av huset, på framsidan, så vi skulle få kvällssol. Det var verkligen varmt och härligt i solen. Jag har svårt att äta mat när jag har magkatarr tyvärr så jag fick typ halvligga ner och äta. Det var jättegod mat, det var kött, paprika, grillad majs, sallad, färskpotatis, grillad fetaost och melon. Grillad fetaost och grillad melon har jag aldrig ätit så det var en smakupplevelse! :)

När barnen hade somnat satt vi vuxna (jag räknas snart som vuxen! :)) ute och pratade. Senare åt vi rabarberpaj som Ida hade gjort, jag älskar rabarberpaj, men tyvärr kunde jag inte njuta av den, jag kunde bara ta två tuggor pågrund av magen! Jag halvlåg ner i en stol hela kvällen, då går det bra men så fort jag reser mig upp så mår jag jättedåligt. Men jag ville inte gå och lägga mig för vi hade det så trevligt! Men klockan halv tolv gav min kropp tyvärr upp, hihi.

Jag fick sova i Ejes rum, så jag fick ett eget rum kan man säga, lyxigt. På lördagen åt vi frukost tillsammans, barnen hade varit uppe länge så de hade redan ätit. De sprang och tjoade och lät i hela huset! :) Sen åkte vi till Mullsjön för det var ganska fint väder. Det var en liten strand med en liten gräsplätt så det passade bra för oss, inte så mycket folk med andra ord. Det tog långt tid innan jag bestämde mig för att bada för det var ganska molnigt. Men tillslut hoppade jag och Jenny i, från bryggan dessutom, den var väldigt vinglig, så Jenny fick hålla i mig. Sen satte jag mig på kanten och Jenny hoppade i för att ta emot mig. Men det slutade i att jag ramlade ner när jag skulle ner i vattnet, haha, både jag och Jenny fick ett gott skratt! :)
Det var skönt att bada faktiskt.

Sen skulle vi äta lunch vid ett gatukök men Eje somnade i bilen och då skulle Ida och Eje hem och då släppte pappa av mig hos de också innan de körde vidare till gatuköket. Jag och Ida åt rester från i fredags istället och satt och tjatade, det var verkligen mysigt att få lite egentid med Ida! Sen kom alla igen och då blev det lite rabarberpaj från gårdagen och glass till, då kunde jag njuta av den för då hade jag inte så ont i magen!

Lite senare gick vi en promenad till Vättern, det var så fint, det såg verkligen ut som ett hav. Det blev en jättelång promenad, längre än planerat och jag var jättetrött i slutet. Så Ida var så snäll och gick i förväg och hämtade bilen. Pappa, Jenny och killarna gick också ”hem”. Jag, Tomas och Eje väntade på Ida på en lekplats, det var så skönt att sätta sig ner. När Ida hade kommit och vi hade kört hem var jag helt slut, hihi och magkatarren hade såklart kommit tillbaka. Klockan var rätt mycket så de vuxna började med maten och jag dukade på balkongen. Det blev gott grillkött även i lördags. Efter att alla de små killarna hade gått och lagt sig satt vi vuxna ute på balkongenen i sommarkvällen och umgicks. Jag hade massvis med filtar på mig för jag frös så mycket. Samma visa som i fredags så halvlåg jag ner i en stol för magen blev bara värre som det brukar bli ju längre in på kvällen man kommer. Men jag blev välomhändetagen med dricka och ännu mera filtar! <3 :-)
Klockan blev inte förrän ett innan jag gick och la mig. Jag borde ha gått och lagt mig tidigare men jag tänkte ”näe, min mage ska inte få förstöra ännu en kväll, när vi har det så trevligt”, haha. Även fast jag halvlåg ner och hade ont så vägrade jag att gå och sova för som ni vet så är det typ en utav de sakerna här i livet som jag tycker bäst om, sitta uppe med de vuxna, snacka om livet och umgås! :) Det älskar jag! Det var verkligen en mysig kväll!
Jag kommer att bjuda in mina nära och kära ofta när jag har flyttat hemifrån tror jag bara för att äta och tjata! :)

På söndagen fick jag provsitta Tomas racebil innan vi åkte hem, det var coolt. Jag och min CP skulle bara komma ner och upp ur den extremt låga bilen, haha, men Tomas hjälpte mig så det gick bra! :)

Ja, det var verkligen en grymt bra midsommar trots att jag hade sån magkatarr varje kväll! Den kommer jag att minnas länge!

Midsommar middag i Hjo! Härliga gänget! :)
Midsommar!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *