Höstlov och charkbricka

Höstlovet har börjat, det började i fredags. Äntligen lov efter tio veckors slitande i skolan! Det var en skön känsla att åka hem i fredags och veta att man inte kommer tillbaka på måndag och en vecka framåt. Som jag skrev i mitt förra inlägg så skulle jag ha historieprov på torsdag…trodde jag ja, men nej, när jag kom på första historielektionen på morgonen i tisdags så sa den andra läraren att jag skulle börja med provet då. Även fast jag kunde det och jag hade övat så fick jag lite smått panik eftersom att jag inte var beredd på det plus att jag kände att jag inte hade pluggat klart, så det var bara att bita i det sura äpplet och sätta igång.
Men jag tyckte att det gick bra ändå, jag hann göra klart del 1 om Antikens Grekland så jag skulle göra del 2 på torsdagen om Romarriket. Men som tur var kunde jag mer om Antikens Grekland än om Romarriket. Så sen gick jag hem och pluggade massor på Romarriket. Men i facit i hand var det bra att jag fick börja med provet i tisdags eftersom att jag bara hann med första delen, tänk om jag hade börjat med fösta delen i torsdags då hade jag fått göra andra delen efter lovet och det gillar jag inte. Så det var skönt att få det gjort innan lovet, kan man släppa det. Dessutom kändes det jättebra i torsdags när jag lämnade in det, så det känns skönt.

Jag åkte hem med taxin i fredags hem till mamma. Jag var inte hemma förra helgen, då var jag ju på Storås och med pappa, så det var skönt att komma hem till mamma. När jag kom hem kunde jag bara slappna av och tänka att jag har lov.
Markos kompis Thomas kom till oss på kvällen och myste. Vi åt sååå god ost-och charkbricka, vi bara satt och njöt länge vid köksbordet. När Elliot hade somnat satt vi i soffan och pratade massor, om livet, skrattade och pratade allvar, vuxensnack helt enkelt. Jag älskar att bara sitta och prata så på kvällen, det är nog ett utav det bästa som jag vet. Sitta och snacka om livet länge, så härligt. Det känns stort och härligt att jag nu kan vara med och hänga med i vuxensnack. :)

Igår var vi hos mormor och morfar, för att fira morfar som fyllde år i augusti. Jag vet inte hur många gånger som vi har planerat in och träffats och så har det inte blivit av, men igår kunde äntligen alla komma. Bättre sent än aldrig. Det var lika roligt och mysigt som vanligt. Mormor hade gjort panerade kycklinglårfilé med potatissallad, det var så gott! Till efterrätt blev det mormors goda klassiska äppelpaj med vaniljsås.

Vilken start på detta lov och det kommer att bli ännu bättre!

Bra start på lovet! <3
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *