Internationella CP-dagen

Idag är det CP dagen, wohooo! Jag är så glad över att den dagen finns, även om inte så många kanske vet om den så är jag väldigt tacksam över att CP har en egen dag. Jag tycker verkligen att man ska ta vara på CP dagen och hylla både en själv och andra för att man äger och att man är precis lika värd som vem som helst. Det är lätt att bli utanför när man har en CP skada eller någon annan funktionsnedsättning för den delen, det har även jag varit med om tyvärr. Att inte bli sedd, att inte få sin röst hörd i samhället eller att man blir mobbad, det är tyvärr ett stort problem idag bland rörelsehindrade. Alla människor har sina svårigheter och problem oavsett funktionsnedsättning eller inte.


Vi med CP blir oftast utanför och människor tror inte att vi kan bara för att vi sitter i rullstol eller går på ett visst sätt. Jag tycker därför att denna dagen är viktig. Idag ska vi få synas och höras extra mycket tycker jag och hyllas för att vi tar igenom oss vardagen på vårt sätt! Det kan vara så tufft ibland men då är det bara att kämpa och ta nya tag.

Att ha CP är ingen lätt match, vissa dagar är det lättare och vissa dagar är det svårare. Människor som inte lever med CP kan inte föreställa sig hur det är att leva med en CP-skada. Därför tycker jag inte om när vissa människor pushar en för mycket, de har ingen aning om hur det är att leva i våra kroppar. Många med CP blir ofta trötta mycket fortare än andra och energin går åt fort, vilket den gör på mig. Jag tycker att man måste ta hänsyn till det i vardagen, jag tror inte att det är så många som tänker på det och tar hänsyn till det. Utan bara pushar och pushar tills vi tar slut på riktigt. Nu säger jag inte att det är så med alla, men jag tror att några med CP kan känna igen sig i det.

Jag älskar min CP, det gör jag faktiskt, utan den hade jag inte varit jag. Min CP gör livet roligare och jag får skratta mycket i mitt liv, vilket jag uppskattar. Livet är inte lätt ibland och då måste man kunna skratta åt sin CP tycker jag, då blir livet mycket lättare. Människor runt omkring mig skojar mycket med mig om min CP, vilket jag älskar. Vi kan bryta ihop av skratt ibland för att jag till exempel har slagit sönder något pågrund av att jag fick en spasm! :-)

Livet med CP gör verkligen livet och vardagen unik, den ena dagen liknar aldrig den andra. Jag tycker bara det är positivt, för då får man lite variation i livet.

Älska CP! Jag lever ett underbart CP liv!

Bookmark the permalink.

One Response to Internationella CP-dagen

  1. Mormor says:

    Många tänkvärda ord ! Din positiva inställning är fantastisk!🥰👍❤❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *