Jag Har Fått Jobb!

Jag är nu inskriven på arbetsförmedlingen (eller varit ett tag) och har skapat en kontakt med en SIUS konsulent där. En SIUS konsulent är en person som hjälper funktionsnedsatta att komma ut i arbetlivet.
Vi träffades förra tisdagen på ett första möte, vi hade bara pratat i telefon innan. Men så ringde han mig typ en vecka innan vi skulle ha vårt möte och sa att han hade hittat en eventuell arbetsplats till mig och frågade om jag ville på ett studiebesök. Jag blev så förvånad och sa såklart ja.
Det var på Erikshjälpen i Borås, det är en butik och kontor som håller på med second hand men de har även en avdelning för sociala medier och e-handeln, och det var där då som jag eventuellt skulle få börja.

I fredags skulle jag dit på studiebesök/arbetsintervju. Min SIUS konsulent skulle vara med så det kändes skönt. Det var nog första gången som jag var på något sånt besök själv, utan mina föräldrar, det kändes så vuxet på något sätt. Vet att det är vanligt att man är på besök, oavsett vad det är för besök när man är så stor som jag, men eftersom att jag har min CP så har jag oftast haft nån med mig. Så det var en häftig känsla att gå där ”själv”.
Jag träffade min SIUS konsulent där lite innan klockan 10. Vi fick då komma in på chefens kontor och prata lite först. Chefen var jättetrevlig så det var skönt. Jag var faktiskt lite nervös för jag ville såklart visa den bästa sidan av mig själv.
Hon berättade om verksamheten och om vad man gör på mediaavdelning där jag skulle få jobba. Jag kommer inte riktigt ihåg exakt, men det är så att jag kommer sitta vid en dator och pimma olika secondhand saker som det kallas. De skall då fotas, prissättas och läggas ut på webben, och det blir mitt jobb isåfall.
Det är ju sånt jag vill jobba med, med webb och sociala medier så jag tyckte att det lät jättekul.

Efter att vi hade pratat en stund visade hon mig runt på Erikshjälpen, på lagret, på mediakontoret men även i själva butiken. Det var så stort och så mycket saker så det tog en stund att ta sig igenom allt. Men det var kul att titta runt. När vi hade gått igenom allt gick vi tillbaka till hennes kontor och fortsatte att prata lite om eventuella arbetstider, anpassningar med mera.
Sen frågade hon mig ”när kan du börja?” bara så där, jag blev helt förvånad för jag trodde att hon skulle fundera och sedan höra av sig om de vill ha mig där. Jag sa då att jag tar studenten den 1 juni så efter det i så fall, men sen vill jag inte börja direkt efter den för jag känner att jag vill nog landa lite efter student och allt. Det kunde jag dock inte med att säga, men sen sa hon själv att ”du vill kanske ha lite ledigt också”, det var så skönt att hon hon sa det! :-) Vi bestämde då att 20 juni är en bra dag att börja på, så då får jag iallafall två och en halv veckas ledigt innan jag börjar. Det känns helt sjukt och så skönt att jag har ett jobb i sommar.

Men först ska jag börja med en praktikperiod, arbetsträning som det kallas i minst tre månader, sen får vi se om det leder till anställning eller inte. Så länge får jag pengar från arbetsförmedlingen eftersom att man inte får lön när man arbetstränar.
Jag ska bara jobba 50% så det bli nog bra tror jag!

Jag är så glad för att jag både har fått lägenhet och jobb innan studenten så att jag vet vad jag ska göra och ta vägen efter studenten!
Men det känns även skönt att veta att jag kommer att få en inkomst i sommar.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *