Jag lagar moussaka

I måndags hade vi första matlagningsgruppen efter sommarlovet. Jag älskar att vara med på matlagningsgruppen, det är roligt att laga mat och så brukar det bli så gott. Mari som jobbar på natten och Ann-Sofie var ledarna som vanligt. Denna gången skulle vi göra moussaka, det är ju köttfärs, potatis och zucchini tillsammans också kör man in den med ost i ugnen. Till det skulle vi göra en grekisk sallad, jag älskar grekisk sallad, speciellt oliverna och fetaosten i. Sen till efterrätt skulle det bli någon ny spännande efterrätt som hette ”nice cream”.

Jag fick äran att få laga själva moussaka, jag stod vid spisen hela matlagningsgruppen inprincip och stekte köttfärsen först och sen blandade jag i zucchini och tomatsåsen tillsammans med köttfärsen och sen saltade och pepprade jag. Sen när den var klar la jag köttfärsen i en plåt och varvade med potatis emellan, och innan jag ställde in den i ugnen tog jag på lite ost på.

Den grekiska salladen såg så god ut, men eftersom att inte alla gillar oliver och fetaost så fick de stå bredvid. Men jag tog såklart allt, den grekiska salladen var så god. Det var sånna lyxiga svarta/vinröda oliver också, som jag bara älskar. Jag tog även lite olja och salt på vilket blev extra gott. Moussakan var också jättegod.
Till etterätt blev det då ”nice cream”, och det var någon slags hallonkräm som de hade ställt in i kylen i små fina glas, jättefint serverat tycker jag. Sen ovanpå var det lite mynta, en klick hallonkräm och lite kiwi på. Det var verkligen supergott och fräscht.

Det var en god middag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *