Jag provar kälkhockey

I tisdags testade jag och några till i min idrottsgrupp kälkhockey, som också kallas parahockey. Det var första gången som jag testade det. Vi var då i Angereds ishall. Man satt typ på marken kändes det som för att kälken var så låg. Det var lite krångligt att komma i den men det gick rätt bra. Jag fick ett band runt benen och ett band på magen som skulle då hålla fast kroppen med tanke på balansen. Kälken var vinglig och man kunde välta lätt så därför fick en assistent stå bakom mig och hålla i kälken eftersom att min balans inte är så bra vid såna balansövningar (som ni ser gör hon inte det på bilden men det var en sån kort stund som jag stod stilla så det gick bra, om ni undrar.) Det första jag gjorde när jag och assistenten kom ut på isen var att välta åtsidan, haha :). Man skulle ta fart med klubborna i isen med båda händerna, men det är lite svårt för mig så då råkade jag lutade mig lite för mycket åt sidan så då välte jag, det blev slagsida :). Jag skippade därför klubborna och använde bara de till att skjuta pucken med, så assistenten fick köra mig. Jag fick också ett band runt bysten så att jag inte skulle få slagsida så lätt, så då gick det bättre. Först lekte vi bara lite, sköt lite till varandra och in i mål. Sen det sista spelade vi match lite på skoj. Jag tyckte att kälkhockey var jättekul, jag fick till några riktiga bra skott där med klubborna, riktiga rökare! :-)

Fast jag fick ganska ont i foten under tiden eftersom att man sitter rätt så rakt med fötterna i kälken, men det slutade sen när jag gick av kälken.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *