Jul hos Grimm

I tisdags på juldagen körde jag julafton nummer två hos mamma. Det vanliga julgänget kom, familjen. Alla kom hit klockan två och då började vi som vanligt med glögg och pepparkakor. Alla minglade runt och julmusiken var igång i bakgrunden. Jag satt i baren och pratade med Ulla-Britt bland annat. Senare på eftermiddagen var julmaten redo att bli uppäten, det var så mycket god julmat i köket. Mormors goda revben, de hemmagjorda sillarna och den gravade laxen var min favorit. Vi hade ett trevligt julbord med god mat, goa skratt och härliga snack.

Efter julmaten var det dax för julklappsutdelning. Elliot var tomte och delade ut alla paketen. Jag fick supermycket julklappar i år, så jag satt med värsta högen i mitt knä. Elliot läste upp mitt namn många gånger. Det kändes som att jag fick extra många julklappar i år. Redan då var jag så tacksam att jag hade fått så mycket julklappar. När det var tomt under granen började alla öppna. Mari som satt jämte mig var min assistent vid julklappsöppningen precis som förra året, och Ulla-Britt hjälpte mig också! :) Jag höll nästan på att slå till Mari varje gång som jag skulle öppna paketen (det var mycket värre i år än förra året, eftersom att jag har blivit stelare i armarna), så jag sa till Mari ”förlåt, för att jag slår till dig varje gång”, då svarade hon lite ironiskt ”det är ju jag som har valt denna platsen i år igen”, haha! :D

Jag började öppna julklapp efter julklapp, och som vanligt satt jag kvar sist av alla och öppnade, dels för att jag hade så mycket julklappar men också för att jag tackade och kramade de som var i min närhet efter varje julklapp, så det tog ju en stund, hihi. Men jag gillar att ta det lugnt när jag öppnar paket och julklappar. 
Jag fick så mycket och många fina saker, mycket som jag hade önskat mig men också sånt som jag inte hade önskat mig. Jag är så himla tacksam och glad för alla oerhört fina julklappar, jag hade verkligen inte förväntat mig så många! Jag blev nästan tårögd när jag tänkte på att min familj verkligen hade köpt så många och fina julklappar till mig, det gjorde mig glad och så tacksam. (På både mammas-pappas och Markos sida) Hur mycket alla bryr sig om mig, jag blir bara varm och tacksam när jag tänker på det.

När alla mina julklappar var öppnade var jag ännu lyckligare och tacksammare! <3 Sen blev det dax för kaffe och julgodis vid bordet. Det blev bland annat ischoklad, tvillingnöt, rock n rolls och snickarskaka, det var så gott. Efter lite till snack och skratt runt julbordet blev det dax för julklappsspelet, vi la ut alla julklappar på bordet och körde igång, det var lika roligt som varje år. 
Jag fick en tändare som går på el, men jag har lite svårt att tända en sån eftersom att man behöver använda båda händerna, så min kusin Emma var så snäll så hon bytte med mig. Jag fick då en jättefin tomte. Det var så snällt!

Efter en stund satte jag mig och pratade lite med Ulla-Britt. Då berättade hon att hon hade köpt den tomten från en tjej i en butik som har gjort den tomten, så den är tillverkad för hand. Ulla-Britt sa även att det inte är en tomte, utan en vätte. Jag blev glad när hon sa det, för jag sa att jag vill ha den framme året runt för att jag tycker att den är så fin, så om någon frågar så kan jag säga att det är inte en tomte utan en vätte! :) Den kommer jag spara för evigt, jag älskar den!

Många började droppa av efter ett tag, så det blev mycket hejdå kramar och jag tackade så mycket för alla fina julklappar. Tillsist var det bara Sisko, Göran, Mari, Martin och Ulla-Britt kvar, så vi satt i soffan och pratade en stund till, innan de också åkte. Mari, Martin och Ulla-Britt träffar jag inte så ofta så det var mysigt att sitta och prata med de lite extra.

Så mycket kärlek, skratt och julmys på en kväll! <3

<3
Julklappsspelet
Julmat! <3
Julgodis! <3
Jag och Elliot fick ett gemensamt paket
Min vätte från julklappsspelet

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *