Min 17 års dag

I tisdags blev man ett år äldre då! :) På min födelsedag vaknade jag halv tio, när jag gick upp för trappan började Marko och Elliot sjunga för mig! :), det var snällt! Jag skulle få äran att vara barnvakt åt Elliot själv på min födelsedag en stund, det har jag aldrig varit så det skulle bli kul. Efter en liten stund gick Marko ut och tränade, jag satt och åt frukost och Elliot tittade på paddan i soffan. Regnet det bara öste ner och det var alldeles mörkt på himmeln, dessutom var det bara 13 grader. Inte så roligt mitt i sommaren och dessutom inte heller på sin födelsedag såklart (det skulle varit som igår, sol och moln varvat, skulle varit perfekt), men jag tröstade mig med att det skulle spricka upp under kvällen enligt prognosen.

Jag fick ett paket från Wilma på posten i måndags, som jag skulle öppna på min dag. Jag blev så glad att hon hade ansträngt sig för min skull, hittat en present och skickat den till mig, så snällt. Jag föreslog för Elliot att han och jag kunde hjälpas åt att öppna paketet efter att jag ätit upp min frukost, och det ville han såklart. Så efter att jag hade dukat undan så satte vi oss vid köksbordet och öppnade. Paketen låg såklart i sånt där stort blått ”Postnord” paket, Elliot hjälpte mig att klippa upp det. I Postnordpaketet låg det två jättefina paket, ett lite mindre och ett lite större, jag blev lite rörd bara jag såg de och att det dessutom var två paket. Elliot ville såklart hjälpa mig att öppna, så vi tog hälften var kan man säga. Elliot började och jag avslutade.
I det lite mindre paketet låg det ett jättefint handskrivet brev som Wilma hade skrivit till mig. Ett sånt brev skrev jag ju till henne när hon fyllde år. Så jag blev glad och tacksam att hon hade skrivit ett sånt till mig med. Jag kunde inte läsa det direkt eftersom att jag tog hand om Elliot och dessutom ville jag läsa det i lugn och ro för mig själv. I samma paket låg det ett H&M presentkort som jag också blev jätteglad för!
Sen mitt i paketöppningen ringde min älskade farmor och sa grattis till mig, det var snällt att hon ringde tyckte jag. När vi hade pratat färdigt med henne öppnade vi det lite större paketet. Där i låg en jättefin lightbox med batterier till, på lightboxen stod det ”världens bästa vän”, den var så fin. Jag bestämde mig för att testa den på kvällen.
Wilma, jättefina presenter, om du läser detta vill jag säga att jag är oerhört tacksam! Du skämmer bort mig! :)

Efter paketöppningen lekte jag och Elliot lite med hans legobilar. Sen kom Marko hem, han packade lite eftersom att han och Elliot skulle till biblioteket. Jag skulle träffa min ledsagare i stan så de var så snälla och släppte av mig på Borås Resecentrum med Rulle. Jag och Tanja (min ledsagare) möttes upp. Vi gick först lite på stan och kikade, blandannat på H&M och Åhlens. Sem så skulle vi gå och äta, Tanja har pratat om ett café/resturang som heter Bakgården, där har jag aldrig varit, så dit gick vi. Det var verkligen supermysitg där! Jag var sugen på en sallad eftersom att jag skulle gå ut på restaurang på kvällen och då ville jag äta något lättare till lunch. Jag tog en italiensk sallad med mozzarella, blandsallad och parmaskinka, den var jättegod.
Eftersom att Marko och Elliot var kvar i stan så frågade jag de snällt om de kunde hämta mig också, det kunde de. Det blev lite tidigare än om jag skulle åka bussen men det gjorde inget för jag och Tanja hade ändå inget mer planerat.

När vi kom hem tog jag det bara lugnt. Jag satte mig nere i källaren i mitt rum och läste Wilmas brev. Det var verkligen så fint, hon är verkligen min bästa tjejkompis! Jag blev så varm i hela kroppen när jag läste brevet. Sen ringde jag henne för hon hade ringt mig tidigare under dagen. Jag ringde henne och tackade så jättemycket för de fina presenterna och för det otroligt fina brevet. Det ska jag lägga i min minneslåda! Hon har också sparat mitt brev till henne!

Vi pratade i 50 minuter, tiden går så himla fort när vi pratar med varandra, det är helt sjukt! Jag ringde Kevin också för han hade också ringt mig under dagen, men han svarade inte.
Som jag skrev i inlägget ”Min underbara vecka” så berättade jag att pappa och Jenny har bjudit ut mig på resturang på kvällen, dessutom skulle vi gå ut och äta själva utan barnen och det skulle bli en överraskning vart vi skulle, så det skulle bli mysigt. De skulle komma runt fem, så jag gick och duschade och gjorde iordning mig. Jag hade på mig min röda långa klänning som jag köpte på Gran Canaria när vi var där förra året. Till den hade jag vita tights och min långa svarta cardigan över. När mamma kom hem hjälpte hon mig att locka mitt hår. Då ringde Kevin på FaceTime, så han fick vara med i badrummet när vi lockade håret. :) Det var roligt att prata med honom!
Lite efter fem knackade det på dörren och Jenny, pappa och killarna kom. Jag fick goa grattiskramar av pappa, Jenny och killarna. Lancelot gav mig en jättefin teckning som han hade gjort till mig. Sen åkte vi, och mamma och Marko fick passa grabbarna. Alla mina brorsor fick de passa! :)

Pappa och Jenny gav mig som present i år att jag fick välja något som jag ville ha från någon butik i stan, det var en bra present tyckte jag. De skulle bjuda mig på maten också, så det var min present också. Jag ville titta på Åhlens, så när vi kom in till stan gick vi till Åhlens och kikade. Jag var sugen på en ny parfym så en tjej som jobbade där hjälpe mig att hitta en passande doft. Jag fastnade för en, så den fick det bli. Det var en väldigt fräsch doft. Sen gick vi vidare. Jenny hittade ett fint klädesätt till mig, ett sommar linne och ett par härliga shorts i samma mönster, de shortsen såg så himla härliga ut, linnet också för den delen. Så den parfymen och det linnet och de shortsen köpte de till mig. Jag är så tacksam över de presenterna! Jag ser fram emot att få använda både parfymen och kläderna.

I bilen berättade de att vi skulle till La Capita, det är min favorit resturang så jag blev jätteglad. Efter att vi hade varit på Åhlens gick vi till La Copita. Vi satte oss vid ett mysigt bord och började titta i menyn. Jag lyxade med en alkoholfri mojito, för jag har varit sugen på det så länge. Vi var sugna på tapas alla tre, så vi beställde in många goda tapasrätter och delade på alla rätter. Det var lika gott som vanligt, och mojito var så god! Även fast vi var proppmätta så var vi sugna på lite efterrätt efter maten, för mig blev det en Catalana Helada, det var vit choklad med bränt socker uppe på, smakade som crema catalana nästan, och med lite frukt och kaksmulor på sidorna, det var jättegott.
Det var supermysig att sitta där med pappa och Jenny och prata och äta gott, utan barn! :) Jag vill verkligen tacka de för en underbar kväll!
När vi satt och åt och när vi kom ut från resturangen var det till och med blå himmel och sol ute, det var inte så varmt dock, men jag blev glad för att jag fick jag lite sol på min födelsedag ändå som prognosen lovade! :) Hallå, det är 2 juli liksom! :)

Sen åkte vi hem till mamma. Pappa och Jenny lämnade av mig och hämtade grabbarna. Jag tackade de för en underbar kväll innan de åkte.
På kvällen satt jag och mamma i soffan och pratade, sen tittade vi på ett avsnitt av Walgrens Värld tillsammans, det var mysigt. Jag hade önskat att vi hade kunnat sitta ute på balkongen med filtar och myst på kvällen, men det var tyvärr för kallt!

Jag hade en supermysig födelsedag i tisdags! Jag fick så många fina sms och Instagram-och Facebook kommentarer och inlägg, jag vill bara tacka så mycket för sista gången för alla gratulationer på min dag, jag blev så glad och överfylld med kärlek, ett stort tack! <3

Mys på La Copita! <3 :)
Efterrätten!
Parfymen som jag fick av pappa och Jenny! <3
Linnet som jag fick av pappa och Jenny! <3
Shortsen!
Tack bästaste Wilma!
Det fina brevet av Wilma! <3
H&M presentkortet av Wilma!
Lancelots fina teckning!
Födelsedagslunchen!
Den goda Italienska salladen!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *