Mysdag i Länghem

I torsdags åkte jag, Marko och Elliot ut till Siskos och Görans sommarstuga i Länghem. Sisko och Göran var inte där utan Mari och Martin är där, de ska semestra där ett tag nu. Även fast det ösregnade i torsdags så är det ändå mysigt att åka dit ut och mysa inne i stugan. Men innan vi åka dit hälsade vi på Per som är Markos kompis och hans två barn, hans fru Anna var inte hemma. Det var sjukt lägeseden som vi träffade de, säkert två, tre årsedan. De har flyttat till ett jättefint gult hus med en superstor trägård. Den var så fin, tänk då hur fin den är när det inte öser ner regn. Vi var bara där en kort stund, fikade lite och satt och pratade.
Sen åkte vi till stugan, det tog knappt tio minuter dit från Per, så det låg väldigt nära, trots att stugan ligger mitt ute på en äng. När vi kom fram var Martin på övervåningen och Mari stod i köket och gjorde pannkakor till lunch. Det var så mysigt att träffa de igen. Hon hade så mycket smet så det skulle bli så mycket pannkakor. Marko och Elliot skulle sova över där, torsdag till fredag. I stugan finns det så mycket lego, så Elliot och Marko hade planerat att bygga lego hela dagen. Jag höll Mari sällskap vid spisen mesdans Elliot och Marko satt och kollade på legoritningar på kökssoffan! :)

Sen blev det god pankakslunch. Efter lunchen gick vi upp en trappa. Där har de en soffa och en tv, och längre in i rummet har de två sängar, där man kan sova. Jag hade sovit så dåligt den natten så jag var lite trött, så jag la mig i soffan med en filt på mig medans Elliot och Marko byggde med lego på bordet. Mari och Martin satt också där. Det var supermysigt, bara ligga där och chilla. Jag somnade nästan till och med, det kallar jag semester! :)
Efter rätt långt tid var det dax för kaffe och fika. Jag reste mig upp och kände mig lite piggare, så det var skönt. Vi gick ner till köket och fikade på den sista fikan som var kvar sen på förmiddagen, det var gott. Efter fikat gick grabbarna upp igen och byggde lego. Jag var kvar i köket med Mari för hon skulle skala potatis till middagen. Jag la mig på kökssoffan och chillade, jag hamnade alltså på sofflocket igen, denna gången blev det längre, typ tre timmar! :) Jag och Mari spelade lite goa låtar och bara tjatade, det var mysigt! Lite senare kom Elliot ner och myste med mig i soffan! :)

Grillen börjades tändas lite senare och maten var på gång. Mamma skulle komma ut till Länghem för att hämta mig, så hon skulle också äta middag med oss. Jag och mamma skulle på sommartorsdagen i Borås och kolla på Molly. också
Jag gillar verkligen inte att gå på utedass, och det är precis sånt de har i Länghem. Men som tur är har de byggt ett fint utedass, så det har blivit bättre, men jag föredrar inte att gå på toa där ändå, snarare inte alls. Som tur är så kissar jag inte så ofta. Men när maten var på g så behövde jag. Jag bad Mari snällt att följa med mig. När vi kom till dasset så frågade hon mig vad jag behövde ha hjälp med. Alltså ärligt talat, visste jag inte det själv. Men tillslut sa jag: ”som ett moraliskt stöd bara”, haha, och Mari bara ”kom igen nu, stadstjejen” :). Hon fick ta bort locket till hållet åt mig, för det klarar jag inte! :) Hon väntade utanför medans jag kissade med halvt öppen dörr, för det måste jag ha! :D Sen var jag klar och då var det över! :) Men faktum är att jag kände ingen lukt alls, (kan varit för att jag höll andan) men allvarligt jag tror att det berodde på att det inte var så varmt ute, och då luktar det mindre.

När mamma hade kommit satte vi oss i köket och började ta av den goda maten. Det blev grillad kyckling, grillad paprika, färskpotatis i ugn, en jättegod sallad och beasås.
Efter maten gick grabbarna upp och byggde lego igen och jag och mamma åkte till Borås. Jag ville nästan stanna kvar i stugan för det är extra mysigt på kvällen. Men jag och mamma skulle ha en jättemysig kväll så det såg jag fram emot! Jag tackade Mari och Martin för en mysig dag och för all jättegod mat innan vi åkte.

(Ett inlägg om när vi var på Molly på kvällen kommer upp på måndag)

Första soffan! :) Mys på övervåningen!
Andra soffan! :)
Myyys!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *