Möte Med Hemtjänsten

I måndags hade jag möte med hemtjänsten. Det var inget speciellt egentligen, bara ett avstämningsmöte. Jag ringde faktiskt själv för jag ville ha ett möte eftersom att jag ville ändra på lite saker och ha lite avstämning innan hösten här. Jag har tydligen fått en ny handläggare, jag tyckte att min förra handläggare var bra så jag tyckte att det var tråkigt att jag skulle byta, men intalade mig själv om att hon nya säkert också är bra. Hon skulle komma hem till mig och ha mötet så det var skönt att jag slapp flytta på mig! :-)
Mamma skulle även vara med, egentligen hade jag nog klarat av det själv eftersom att jag har bra koll. Men jag kände att jag ville att hon skulle vara med eftersom att jag har pratat mycket med henne kring hemtjänsten osv och också är jag lite nervös över att inte bli helt hundra procent förstådd när jag träffar nya människor för första gången och detta mötet var ju ganska viktigt eftersom att hemtjänsten är min hjälp och de träffar jag varje dag och då är det viktigt att det funkar, det är liksom min vardag.

Först gick vi igenom min genomförandeplan där det står vad jag behövde hjälp med osv, den var ju inte uppdaterad för fem öre så där redan fick vi stryka massa saker. Som t.ex att de ska sitta med vid varje måltid och att jag behöver hjälp vid av- och påklädning.
På vardagar kommer de nu tre gånger om dagen, på morgonen klockan 06:45, vid lunch klockan 13 ungefär och sen vid kvällsmat klockan 18. Sen kommer de vid ungefär 15:30/16:00 vart tredje vecka då de hjälper mig med tvätt och varje torsdag då jag har matlagning. Det är helt perfekt tycker jag, jag behöver varken mer eller mindre.

På helgerna hade jag mitt första besök klockan 10 och sen vid klockan 12, men de har jag ringt och sagt upp varje vecka som jag har berättat. Jag har gjort det för att jag inte har velat behöva anpassa mig efter någon hemtjänst på helgmornar, utan ta det i min egna takt. Jag har då behövt att ringa varje vecka och sagt upp helgernas morgon- och förmiddagsbesök vilket har varit lite drygt. Men nu har min handläggare tagit bort de helt och hållet så nu slipper jag att ringa inför varje helg och säga upp mig de besöken, vilket är väldigt skönt.
På lördagar och söndagar har jag middag klockan 19 istället för klockan 18 som jag har på vardagar. Jag har det för på helgerna vill jag äta lite senare, dessutom äter jag lunch en timme senare på helger. Men jag har inte gillat att de kommer klockan 19 på söndagar för jag tycker att det blir för sent, jag ser söndag kvällar som en vardag och då vill jag äta klockan 18. Så nu är det ändrat också. Så på helgerna kommer de bara två gånger, en gång vid lunch klockan 14 och en gång vid middagen (klockan 19 på lördagar och numera klockan 18 på söndagar).

Sen hade jag även matlagning på söndagseftermiddagar men den ändrade jag på så nu har jag matlagning på måndagar istället, så måndagar och torsdagar. Jag gjorde det för att jag tyckte att det var lite drygt att alltid vara ”uppbokad” på söndagar med matlagningen.

Hemtjänsten hjälper även mig med inköp varje onsdag. Men det har jag också tyckt varit lite drygt att just vara ”uppbokad” på onsdagar just bara för inköpen. Dessutom gör jag det även helt själv från deras iPad och då känner jag mig lite stressad när de bara sitter jämte mig och bara väntar på att jag ska bli klar, det känns även lite onödigt. Då kan jag lika gärna göra det helt själv. Jag öppnade ett Coop konto för några veckor sedan så jag har beställt mat själv några gånger och tycker att det har gått bra. Så i måndags sa jag också upp inköpen eftersom att jag nu klarar det själv, och det känns också så skönt. Nu kan jag dessutom handla när jag vill.

Jag har ju inte provat det nya än, men det känns redan bra, men framför allt skönt att jag har ändrat lite i ”schemat” så att det passar mig bäst. Men det känns extra skönt med helgerna.

Bookmark the permalink.

One Response to Möte Med Hemtjänsten

  1. Bra att du styr upp det lite. Jag tror säkert att hemtjänsten uppskattar det också! Win-Win ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *