Muntliga nationella prov

Igår hade jag mitt första muntliga nationella prov i svenska. Jag har varit nervös för nationella proven, men mina lärare har sagt att jag inte behöver vara nervös för de för dem har egentligen inte så stor betydelse, man kan bara höjas, inte sänkas. Det tyckte jag var skönt att höra, man kan bara göra sitt bästa. Jag tyckte det gick bra igår. Först fick vi en text också skulle vi sammanfatta den texten för de andra. Så vi fick 20 minuters förberedelsetid och göra förberedelsen på. Sen fick vi spela in själva provet och gå varvet runt och berätta om vår text. Det viktigaste var att det aldrig fick bli tyst, man skulle hålla igång diskussionen till det blev någon annans tur. Det var viktigt också att man inte satt tyst när de andra pratade och diskuterade om deras texter, och det tyckte jag att jag lyckades med, båda de viktiga sakerna. Så det känns skönt. Skönt att det känns som man har lyckas med det första muntliga, då ser man lite fram emot nästa. Vi har engelska nästa torsdag, spännande! (Jag vet att jag är speciell när det gäller skolan :))

Men jag blev såå tröt efterrätt, det kändes som det lättade en sten från mina axlar när det gick bra, jag var så nervös under förberedelsen men det gick bra under provet iallafall.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *