Ny Rullstol?

Nu var det ett tag sedan igen som jag skrev och det är för att skolan har börjat, vardagen går med en väldigt fart, ni kanske kan känna igen er? Om ni vill ha mer uppdateringar från mig under vardagen så får ni gärna följa mitt instagramkonto: @alicegrimmscpliv.

I dagens inlägg tänkte jag berätta om vad jag gjorde nu i fredags. Jag skulle nämligen till hjälpmedelscentralen i Borås och testa en eldriven rullstol med min arbetsterapeut. Sen så fick jag en tid till ortopeden på samma dag för jag skulle testa mina nya vinterskor. Jag frågade då min arbetsterapeut lite snällt om hon kunde följa med mig även till ortopen och det kunde hon, så då slapp jag boka en taxi och mamma slapp ta ledigt från jobbet, så det var perfekt.

Jag hade bara en lektion på morronen i fredags innan vi skulle åka så jag tog den på distans, det var skönt. Min Arbetsterapeft kom och hämtade mig efter lunch på Storås också åkte vi till Borås. Väl på ortopeden klarade jag mig själv, det var bara just att komma dit som var kruxet, men det löste ju sig. Mina vinterskor hade som sagt kommit så jag skulle bara testa så att de fick plats i mina ortoser.

Sen drog vi till nästa ställe, nämligen till hjälpmedelscentralen. Min arbetsterapeut från min hemhabilitering i Borås var även med.
Rullstolen som jag ville testa är så en vanlig rullstol fast den har eldrivna hjul, så när man rullar så får man hjälp, som en slags pött. Anledningen till varför jag ville testa en sådan var för att min lägenhetskamrat har en sådan och jag har fått testa hennes, och jag tyckte att den verkade smidig. Jag har dessutom svårt för att köra min manuella själv.
Jag tycker att min permobil som jag har nu är jättebra, det är inte det, jag ville bara se om detta kunde vara ett ännu bättre alternativ.

Det var fyra olika rullstolar som jag fick testa. Tre av de var med eldrivna hjul och en var med en joystick, som jag har nu, fast mycket mindre och smidigare. Dock så gick den bara i 5 km i timmen. Det var roligt att testa olika rullstolar. Men jag tror att det lutar åt att jag behåller min permobil. Det finns för-och nackdelar med båda alternativen.
En eldriven rullstol är mindre och smidigare vilket är bättre för då får den plats i bilen (vilket inte permo får). En annan fördel är att jag kan köra själv om jag har den, jag kan nämligen inte köra min manuella rullstol själv, den jag har nu.
Sen är jag lite osäker på om jag skulle tycka att det är läskigt att köra med den i uppför- och nedför backar, jag tror det. I fredags provade jag bara inomhus där det var planmark.
Fördelen med en permo (som jag inte kan göra med den andra rullstolen) är att jag kan höja upp mig och luta mig bakåt, vilket är bra. när jag är t.ex i affären. Det som är bra med permon också är att jag kan hänga saker där bak vilket jag inte kan med den andra rullstolen.
.

Det var en spännande dag….konstigt nog så tycker jag att det är roligt att prova ut rullstolar oavsett vilken sort.

Här får ni se en film från en rullstol. På Instagram finns fler filmer om ni är nyfikna på att se de andra rullstolarna :-)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *