Nyår i Vasa


Hoppas att ni hade en fin nyårsafton. Jag var med pappa och familjen i Vasa i Göteborg. Vi skulle fira själva i år pågrund av Corona. 

Vi åkte inte till Vasa förrän på nyårsafton. 

Efter en lunch i lägenheten gick vi ut en promenad för vi hade beställt trerätters från en restaurang i närheten, som vi var tvungna till att hämta. Det skulle bli vår nyårsmiddag. 

När vi kom hem igen tog vi det mest lugnt, spelade lite spel och tittade på familjefilm. 

Runt åtta tiden var det dax för nyårsmiddag. Bordet var dukat fint och vi hade klätt upp oss. Lancelot och Hamilton fick varsin hamburgare när vi åt vår ”vuxen mat”. Pappa och Jenny hade beställt likadan meny medans jag tog en annan för jag var mer sugen på fisk än kött. 

Till förrätt fick jag krämig jordärtskockssoppa med schalottenlök, tre sorters färsk svamp och Västerbottenostbakad smördeg. Förrätten var verkligen god, lite annorlunda smaker som jag aldrig har testat på innan. 

Till huvudrätt fick jag norsk odlad hälleflundra och hummerwallenbergare. Det var verkligen superbra. Fisken var perfekt.  Till fisken var det spenatmamorerad potatispaj med västerbottenost. Den var verkligen så god. Tyvärr var jag lite för mätt efter förrätten, så det var lite synd. 

Sen var jag så mätt så jag fick lägga mig på sofflocket lite! :-)

Lite senare tog vi efterrätten. Det fanns bara en nyårsdessert att välja på så vi tre fick likadana efterrätter. 

Det var mjölkchokladmousse, vaniljcrème, krispig choklad, havtornscurd, muscatvingelé och saltrostade pecannötter. 

Ja, ni hör ju vilken nyårsmiddag, allt var verkligen så bra och så gott. Sen var man mätt på riktigt! :-) 

När det började närma sig tolvslaget gick vi upp till vattentornet. Vi var lite tidiga. Men det gjorde inget för vi såg massvis med raketer över hela stan ändå. 

Jag satt där på klipporna och såg ut över stan. Vi hade med oss bubbel som vi vuxna skulle skåla i. Detta året var första året då jag fick skåla i riktigt bubbel på tolvslaget. 

När det bara var några sekunder kvar började alla runt omkring oss räkna ner tillsammans, det var häftigt. 

När klockan slog tolv och det blev ett nytt år skålade vi i bubblet och  sa ”Gott Nytt År” till varandra medans vi kramades. Det var en fin stund!

Många härliga och fina raketer fick vi uppleva också! :-)

Det var en väldigt lugn nyårsafton i år men  ändå mysig. Vad gjorde ni på nyår?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *