Projekt med legogubbar

Vi har hållt på med ett projekt i estetisk kommunikation i skolan. Det har varit lite hemligt så därför har jag inte kunnat säga något förrän nu. Vi har gjort ett projekt med legogubbar. Legogubbar som sitter i rullstolar och assistenter som står bakom, både utan och med assistenter. Vi har fått fråga om legogubbar på sociala medier, om någon har varit beredd på att sälja, utan att säga vad de är tillför då. Det var lite trögt i början, men tillslut fick vi in ungefär 60 gubbar. Vi har målat rullstolarna och satt in Riksgymnasiietsloggor i hjulen. Vi har också gjort skyltar i Indesign där vi tillsammans fått komma på olika budskap som skulle stå på skyltarna, antingen som en fråga eller ett påstående. Det här är två exempel som står på våra skyltar ”varför får vi inte plats på alla spårvagnar?”, eller ”vi har också rätt till att bli föräldrar!”. Så de har vi som sagt gjort i datorn, och sen har vi skrivit ut skyltarna och laminerat de, sen har vi limmat på skyltarna på pinnar och satt de i handen på legogubbarna i rullstolarna. Så vi har samarbetat på bra tycker jag. Det blev häftigt!

Sen har vi gjort en film där var och en har fått säga några rader ur ett arbete som vi har skrivit i samhäll om funktionsnedsättningar. När vi sa de meningarna syntes vi inte, och sen efter en stund kom våra ansikten fram, det var rätt häftigt. Den filmen ligger ute på Facebook. 

Vi tänkte sätta upp de här gubbarna med budskapen lite överallt i centrala Göteborg när vi var klara. Vi vet att det är lite olagligt, men vi chansade! ;) Vi satte på gubbarna på svarta plattor så att vi lätt skulle sätta upp gubbarna runt om i centrala Göteborg. Vi åkte in till centrala Göteborg i torsdags med de i klassen som läser kusen estetisk kommunikation. När vi kom fram tog vi varsin låda med legogubbar, limpistol och varsin assistent och satte upp gubbarna lite varstans i stan.
På de här svarta plattorna hade några lärare gjort QR-koder som de satte fast på plattorna, om man skannade de med mobilen kom man till filmen på Facebook. Vi hoppas att detta ska få lite uppmärksamhet iallafall och att folk ska dela filmen på Facebook.

Vi blev inte tagna av någon vakt eller något, så det var tur! :) Men när vi var påväg till spårvagnen efter att vi var klara så såg vi att en gubbe var bortrycken, så tråkigt. Och när en assistent var där på kvällen såg han att flera gubbar var borta, så det var tråkigt att höra!

Ett budskap som jag skrev på min skylt var: ”jag är CP, vem är du?” Visst är den bra! :D

Varför förstöra? Hoppas nästan på att det var ett barn som ville leka bara och inte en vuxen.
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *