Prov, redovisning, betyg B

I torsdags hade jag två prov. Eller rättare sagt på förmiddagen hade vi redovisning och på eftermiddagen hade vi prov. Så det har blivit mycket plugg för mig denna veckan också, ungefär varje dag. I torsdags förmiddag hade vi redovisning i kursen Konstarter och Samhälle, där har vi fått skriva om varsin konstnär och gjort en PowerPoint som vi skulle presentera. Jag skrev om Michelangelo. Jag blev supernöjd med min PowerPoint, jag hade bara bilder i min PowerPoint också skrev jag lite text under varje bild så att min publik skulle kunna lätt hänga med och förstå vad för bilder och konstverk jag pratade om. Jag hade också gjort stödord som jag hade tagit från min löpande text, för lärarna vill inte att man läser rakt av från sin text. Så det var lite att öva in också.

Eftersom att nästan alla i min kursklass är på distans och även läraren så hade vi såklart redovisningarna på distans. Det var väldigt smidigt, vi brukar prata via ett videosamtalprogram som heter Googel Meet som jag har berättat om innan. Då är det så smart att man kan dela skärm med varandra, det brukar lärarna göra. Så gjorde vi ju även i tisdags på mitt utvecklingssamtal som jag berättade. Vi elever kunde även göra så med våra skärmar, så läraren och klassen kunde se min PowerPoint, det var väldigt bra. Jag och Wilma skulle redovisa i torsdags, och eftersom att Wilma vet att jag gärna vill börja så fick jag börja, vilket var snällt. Det är skönt att börja för då kan man bara luta sig tillbaka sen och lyssna på de andra.

Jag är verkligen så nöjd med min redovisning. Jag redovisade flyttande med bara hjälp från mina stödord, och som sagt så är jag nöjd med mitt utseende på min PowerPoint. Efter min redovisning fick Wilma och en elev till som var med på lektionen säga vad de tyckte om min redovisning, de sa jättefina saker men de hade inget att säga som jag kunde förbättra och inte läraren heller, så jag kände mig väldigt stolt över mig själv. Det var skönt, för efter redovisningen hade jag avklarat ett av två prov.
Sen var det dax för Wilma att redovisa, hon gjorde också en bra redovisning tycker jag.

Min sista lektion var Historia och då var det dax för prov. Jag tycker att det är segt att ha prov på sista lektionen. Vi har jobbat med första världskriget en tid nu, så provet handlade om det. Jag var lite nervös inför provet men jag hade pluggat jättemycket och jag kunde det, iallafall när jag förhörde mig själv på Storås. Jag är alltid rädd för att få hjärnsläpp, oavsett vilket ämne det än är.
Men provet gick bra tyckte jag, bättre än förväntat kände jag. Provet var uppdelat i tre delar, första delen var för ett betyg E och del två och tre var om man ville satsa på högre betyg. Jag gjorde såklart alla delar för jag vill satsa på ett högre betyg. Men jag är jättenöjd med provet, jag kunde svara på alla frågor så jag är stolt över mig om jag får säga det själv. Jag försökte utveckla mina svar så mycket som möjligt.
Jag tyckte även att detta provet gick bättre än alla andra prov som jag gjort i Historia, jag har inte fått betyg på provet än men det är min känsla iallafall. Alla mina prov som jag har gjort i historia har jag alltid behövt en till lektion på mig, men hela detta provet hann jag med under lektionen, både att skriva det men även att läsa igenom så att jag kände mig nöjd. Det kändes skönt att få det avklarat så att jag kunde släppa provet helt och gå vidare.

På kvällen fick jag veta mitt betyg på redovisningen och min uppsatts om Michelangelo, och jag fick B, jag blev verkligen så glad. Det var mitt första B. Sen lite senare fick jag även reda på av min idrottslärare att jag fick B på min ergonomiuppsats som jag skrev för ett tag sedan. Så igår var jag lycklig på kvällen och kunde slappna av! :-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *