Slottsskogen, 7,1 km, mys

Idag så här på en onsdag blickar jag tillbaka på min helg. Förra helgen körde jag en helg i Vasa med pappa, Jenny och killarna. Denna gången hämtade de mig redan på fredagen. Jag har aldrig varit i Vasa en hel helg innan, jag har bara sovit där en natt. Men denna helgen ville jag ha en hel helg med familjen i Vasa. Vi kom till Vasa på kvällen i fredags så det var mest bara att äta lite god kvällsmat och sen ha lite fredagsmys i soffan.

I lördags var det blå himmel, sol och skönt väder vilket var härligt, det betyder då ut och gå väder. Vi gick hela dagen i lördags, 7,1 km gick jag. Vi gick till slottsparken och gick där och njöt i det fina vädret, vi spelade lite fotboll och vi tittade på fontänen i vattnet. Sen gick vi in mot stan igen och tog en lunch på en uteservering. Jag åt vårrullar med salladsblad, morötter och god sås till. Det var starkt men jättegott, det var bara två stora vårrullar så jag blev inte så mätt. Pappa var därför snäll och gav resten av hans mat till mig, det var också väldigt gott.

Sen gick vi vidare och tog en glass från Lejonet och Björnen i Hagaparken. Det är alltid gott med Lejonet och Björnen glass! Sen gick vi hemåt, det var jätteskönt att sätta sig ner, jag var så trött i mina ben. Lite senare gick pappa, Jenny och killarna ut igen medans jag satt kvar i lägenheten. Jag hade gått tillräckligt kände jag. Mormor fyllde år i lördags så jag ringde henne och sjöng för henne, hon blev jätteglad så det var kul. Jag hade även skrivit ett långt sms till henne på morgonen, men jag kände att jag ville ringa och prata med henne och morfar också. Vi hade videosamtal så vi kunde se varann, det var underbart att se de igen, det var verkligen längesedan nu och jag saknar de verkligen. Det tråkiga nu är att vi inte kan samlas hela familjen och äta gott hos mormor som vi brukar göra när någon fyller år. Jag saknar verkligen min familj och släkt så mycket, på mina båda sidor! Jag saknar att få krama om de.

På kvällen när killarna hade gått och lagt sig så beställde jag, pappa och Jenny hem ost-och chark bricka från Björns Bar i Vasa. Så pappa gick och hämtade den också satt vi i lägenheten vi tre och åt gott. Vi hade lite egentid vi tre, det var lugnt och mysigt! :)
Sen ringde farmor, också pratade vi lite med henne, det var längesedan så det var mysigt.

I söndags gick vi ännu mer utomhus fast med pappas bror Ludvig och hans son som är under ett år. Jag var trött i benen eftersom jag gick så mycket i lördags men jag kämpade på. Det var roligt att träffa de igen med lite distans :-). Vi gick till en sjö med en lekplats där vi åt korv, det var en lång men trevlig promenad.

Vi var även inne i den stora godisbutiken. Jag har aldrig varit inne i den så jag blev verkligen chockad när jag kom in dit.
Promenad
Pappas mat på restaurangen som jag fick smaka på. Visst ser det trevligt ut?
Vuxentid med ost-och chark på en lördag! :) Det var tyvärr inte så mycket ost eftersom de hade gjort något fel, så vi fick kyckling istället, men det var gott det med. Men jag hade nog hellre tagit osten!

Bookmark the permalink.

One Response to Slottsskogen, 7,1 km, mys

  1. Mormor says:

    Inte dåligt av dig att gå så långt!!! Vilken fin helg du haft! Saknar dig och alla i min familj så mycket!!! Ser fram emot den dan vi kan träffas all även om det nog dröjer ett tag.
    Kramar i massor!😘💞💞💞💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *