Q/A – Min grad av CP

Idag kör vi en fråga och ett svar som jag har fått från en person på min Instagram. Jag tackar så mycket för frågan och säger till er andra att det är bara att ställa frågor till mig, antingen privat på Instagram, Facebook, en kommentar på bloggen eller så kan ni skicka ett mail (mina kontaktuppgifter och sociala medier finns på vänstersidan av bloggen).

Frågan:
Hej! Jag frågar här och ser fram emot svar i bloggen.
Vilken ”grad” av cp-skada har du enligt den 5-gradiga skalan?
Har du några tips till mig som förälder?
Tack för att du delar med dig!

Svar:
Roligt att du frågar den frågan för jag fick reda på vilken ”siffergrad” jag hade på min CP-skada bara för ett par veckor sedan när jag fick hem min journal från barnhabiliteringen. :-)
Jag har grad 2 av CP.

Oj, vilken svår fråga, eftersom att jag inte har barn än så har jag svårt att sätta mig in i en förälders roll med ett barn som har CP. Men jag kan utgå från min mamma och min pappa, mitt tips då är att vara positiv och alltid tänka att det kommer gå bra, för då tror jag att livet blir lättare både för ditt barn och för dig själv.
Jag tror också att det är viktigt att visa sitt barn att hen är precis lika mycket värd som alla andra och att hen duger precis som hen är. Att barnet ska känna sig tillräcklig tror jag också är viktigt när man ibland känner sig utanför i samhället.

Hoppas att du är nöjd med svaret! :)

Bookmark the permalink.

One Response to Q/A – Min grad av CP

  1. Britta says:

    Tack så mycket! 💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *