Skolan: Dagen efter lovet

Första dagen efter lovet är gjord. Jag kom på att jag skulle ha sovmorgon på måndag. Jag blev jätteglad, måndagen efter lovet liksom. Men snön och kalluften förstörde det. Jag vågar inte köra med Elon när det är is, för om den börjar sladda så har jag ingen kontroll, så jag fick åka med Marko och ha håltimma i skolan istället. Det var lugnt och skönt ändå fast jag inte fick en lugn morgon hemma.

Det var rätt skönt att börja skolan och plugga lite igen. Sista lektionen hade jag matte med min mattelärare, och när vi kom in där så låg min egna skrivna bok där, jag blev helt paff att den låg där. För vi fick bara ett ex och det har jag hemma, då har nog det trycks upp nya ex, förmodligen. Min mattelärare har inte läst boken men hon sa att ”om jag har haft en dålig dag så blir jag alltid så glad när jag kommer till dig Alice, du utstrålar så mycket energi och är alltid så himla glad och positiv, den här boken är ett sätt att nå ut till andra som är i liknad situation. Jag tror du kommer stå på scen när du blir stor.” Alltså sånt där gör mig riktigt glad att få höra, det stärker mig så otroligt mycket de orden.

Sen var dagen slut och jag tog det bara lugnt igår kväll. Jag var så himla trött efter första dagen efter lovet så jag la mig kvart över åtta redan och somnade direkt och vaknade första gången klockan kvart i sju när min klocka ringde, så skönt!

Det märks att jag behövde och har vilat upp mig eter lovet. För sista veckan efter lovet var jag trött och slö i skolan även om jag hade sovit på natten, ni vet som jag sa. Nu i söndags hade jag svårt att somna och igår märkte jag inte någonting av det, om det hade varit innan lovet hade jag inte orkat lyssna ens. Så det märks att jag har haft lov och att jag behövde lov framför allt. Nu är jag laddad för skolan igen! Så det känns skönt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *