Skolan: Industrinatten

Igår var det Industrinatta. Då var vi lediga hela dagen, vi började halv tre på eftermiddagen. Vi skulle till två företag som vi inte hade någon amning om. Sen det sista skulle vi till en mässa på Åhaga. Alla åttor skulle på detta. Fast på företagen var vi själva, men på Åhaga var det alla åttor i Borås komun. Det första företaget vi åkte till var Speed på Viared. Det var spännande. Vi delade upp vår klass i olika grupper som skulle gå till tre olika platser. Vi fick testa att löda, de lödde chip som man har i datorn. Det var pilligt för mig, men Helen hjälpte mig. Vi fick prova att spela musik och det sista fick vi gå in på lagret och titta lite där.

Sen åkte vi till det andra företaget vi skulle besöka, och det var Vindspelet. Först fick vi en macka och cider innan vi gick runt på företaget. På detta företaget gick alla runt tillsennans för vi skulle få se hur man trycker upp en bild. Det var ett tryckeri och lite grafiskt så det var lite det jag vill jobba med sen. Iallafall tog vi en bild på hela klassen och sen fick vi följa med från datorn till att ha bilden utskriven. Det var intressant att följa med i den processen. Vi fick med oss varsitt pappersrör med bilden på klassen.

Sen åkte vi med bussen till Åhaga där det var de olika företagen som visade upp sina saker. Alla åttor var inte på samma företag så man fick se lite av varje. Vi gick runt ett varv där och kollade. Vi skulle vara där länge, från åtta till halv tio. Vi tog lite vad som fanns där på de olika stånden, jag tog en nyckelring b.l.a och jag fick en reflexväst. Sen åt jag lite för jag hade med mig egen mat. Det var Viskastrad tröjor som vi fick också, vi kunde trycka vårt namn på ett annat stånd. Så vi gick dit, det var bara det att det var så mycket kö, så vi stod där en kvart men sen orkade vi inte mer så vi gick runt ett varv. Sen var det litet upptränande och då sprang Helen med våra tröjor dit där man kunde trycka sitt namn på de, för den mannen sa att vi kunde komma tillbaka. Så jag fick mitt namn på min tröja.

Men det var bara det att vi hade olika storlekar, och Helen tänkte inte på det, hon bara gav tröjorna till de som satte fast namnen. Så när jag kom hem fick jag medium istället för S, det var ju lite tråkigt.

Sen blev det ett dans golv med jättehög musik och rök. Det hade vi inte räknar med. Alla dansade på uppträdnings golvet. Då var klockan bara halv nio och vi skulle åka halv tio. Men Jonas ringde busscafören så han kom och hämta oss ungefär nio. Vi fick stå och vänta lite ett tag i den höga musiken. Men sen fick vi åka hem, det var lite skönt att vi fick åka hem lite tidigare. Vi skulle få en överraskning i bussen sen, men det låg ingen på min stol och min pappersrulle med fotot på klassen var inte där heller, så det var väldigt tråkigt. Men jag fick en pappersrulle med klassfotot på idag av Jonas istället, så det var bra. Sen kom mamma och hämtade mig i skolan, jag var typ hemma halv tio. Om vi skulle åkt som det var sagt, halv tio så skulle jag typ inte varit i säng förrän halv elva, så det var skönt att vi kom hem lite tidigare.

Det var verkligen en intressant och rolig kväll.

Ställ gärna frågor som med allt på min blogg om ni undrar något! :)

img_7710

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *