Släckträff på Torpa

Igår var vi på äventyr med hela familjen, hela julgänget som vi brukar säga. Vi var på Torpa stenhus, alltså vilket vackert ställe. En sjö precis jämte, ett fint cafe, vårt fina röda hus och slottet lite bakom träden längre upp, vilken vy. Vi skulle sova över där hela familjen, och vi fick ett helt hus för oss själva. Det var så mysigt. Det var 13 sovplatser, för det var så många som skulle sova över. Det var två bäddar i varje rum. Sen var det två våningar så jag och Ulla-Britt sov i ett rum där nere tillsammans och Kerttu och Tord i ett annat rum precis jämte vårt och resten sov där uppe. Vi hade en jättefin toa med dusch och till och med bastu. Vi hade kök, ett vardagsrum med soffa och långbord, vi hade också en stor jättefin altan med ett bord som vi kunde sitta alla vid. Till och med där uppe fanns det ett litet kök och ett litet vardagsrum. Rummen var väldigt fräscha och stora. Tänk att vi hade ett helt hus bara för oss själva, familjen, det var mysigt och lyxigt! Vi hade till och med en balkong där uppe ovanför altanen, men där satt vi aldrig. Vilket väder vi fick också, helt fantastiskt när man bor så vid en sjö.

Vi började med att fika på altanen där ute vid det stora långbordet, Sisko hade gjort kärleksmums. Vi satt bara där och chillade och hade det roligt. Sen blev det för varmt så vi tog alla stolar ner till baksidan av huset, vid skuggan, och satt där och tittade ut över ängarna, vi hade även på lite härlig musik i bakgrunden, det var mysigt! Sjön på ena sidan och ängar på den andra, så underbart! Vi gjorde den här grejen för att det var mysigt såklart, men framför allt för att vi har haft så många som fyllt jämt i våran släckt i år, så vi firade de lite. Där satt vi och skålade och pratade.

Sen gick jag och bytte om för klockan sju var det dax för middag. När alla var redo så gick vi upp till kaffet där de hade resturang också. Jag och Mathilda gick upp tillsammans, det var så mysigt att skratta och prata med henne. Det var så fint, ljust och fräscht i restaurangen, och det var bara vi som var där. Vi satt en trappa upp där de hade dukat ett långbord med en fin vit duk. Vi skulle få trerätters, alla hade beställt olika menyer som det heter, i förväg. Till förrätt fick jag västerbottenpaj, till huvudrätt hade jag beställt torsk – min favorit och till etterätt panna cotta med hallonsorbet, allt var så himla gott! Sen tog vi kaffe ute på deras altan med solen i ansiktet och utsikt över sjön och vårt hus, det var fantastiskt!

Efter att vi var proppmätta gick vi tillbaka till stugan och dukade upp lite snacks, dricka, godis och chips ute på altanen, där satt vi och hade det mysigt och pratade. Helt otroligt att vi kunde sitta ute till halvt tio på kvällen och mysa. Det tråkiga var att jag fick sån magkartar på kvällen innan vi skulle sitta på altanen och mysa, men sen när jag lagt mig ner i soffan lite och fått en tablett så blev det lite bättre, så sen kunde kunde jag sitta där ute och mysa med mina älsklingar. Men mina släckningar är så mysiga och tar hand om mig när jag inte mådde bra. Sen när myggen kom så flyttade vi bara in oss och satt i vardagsrummet vid det stora långbordet och fortsatte myset. Jag satt och pratade med Mathilda, Emma, Peppe, mormor och morfar lite. Allt var så himla härligt och mysigt. Peppe, Mathilda och Emma skulle inte sova över så de åkte hem kvart över elva, och då gick jag och la mig med för att min magkatarr hade tyvärr blivit värre igen. Ulla-Britt följde också med och la sig också.

Men vad mycket myggor och knott det var när vi skulle lägga oss! Jag har aldrig varit med om något sånt brutalt innan, haha. De låg och bet på mig hela natten också, de slutade ju aldrig! Så jag sov väll sådär. Typ alla sov sådär inatt pågrund av knotten, men också för att det var så varmt. Tur att vi sov där nere för där var det lite svalare iallafall än där uppe.

Idag vaknade jag och tog en morgondusch, det var härligt. Sen idag åt vi jättegod frukost där vi åt middag, fast idag satt vi ute på kaffet/resturangens altan och åt frukost, det var härligt. Äta frukost i det fina vädret och titta ut på sjön, det var inte fel. Sen hjälptets alla åt att städa innan vi åkte hem.

Detta var en sån underbar helg med mina underbara släckningar på mammas och Markos sida!

Tack för ett underbart dygn! Älskar när alla är tillsammans, det är det bästa jag vet! :)

Familjen på vår altan. Så mycket kärlek och skratt! :D <3

Jag och Mathilda påväg till middagen <3 :)

Hungriga människor :) <3

På kvällen

Morgonmänniskorna tog en morgonpromenad, så fint!

Här var våran frukostutsikt <3

Mys på baksidan innan middag

Det här såg vi när vi satt på baksidan i skuggan, härligt

Utsikt

Visst är den fin?

Välkomna in :) Nu ska ni få se hur det såg ut i stugan.

Det här såg man om man tittade rätt ut från stugan – underbart

Skog precis jämte också

Här är utsikten från våran altan, ser ni slottet? Sjön är precis jämte

Altanen

Här var vardagsrummet

Vårt rum

Bookmark the permalink.

One Response to Släckträff på Torpa

  1. Mormor says:

    Ja visst var det en underbar helg😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *