Sockerutmaningen

Vi i mammas familj har kommit på en utmaning som vi ska hålla på med nu i en månad. vi började i måndags (den 17:de). Den går ut på att vi bara får äta socker på lördagar, alltså fika, godis, kakor, chips osv, inget sött överhuvudtaget förutom på lördagar. Det är ju så man alltid ska leva egentligen, som man säger till barnen ”bara lördagsgodis på lördagar”. Men nu under semestern har det blivit mycket fika och sånt där på ”vardagar”, när man är ledig är det lätt att det blir något litet varje dag, en liten chokladbit till kaffet eller en stor glasstrut. Jag tror att de flesta känner igen sig i det.

Jag tycker att det faktiskt ska bli rätt skönt att minska ner på sockret, man mår också bättre av det och förhoppningsvis blir man piggare. Det känns också roligt att vi alla i familjen kör det för då får man lite extra pepp till att klara av det. Mamma och Elliot har gjort två A4papper, ett till mig att ha på Storås och ett till de här hemma. De har skrivit upp datum en månad framåt och när man har klarat av att inte äta något sött på en dag så får man kryssa för dagens datum. Det tror jag också blir en bra psykologisk sak för hjärnan, alltså att man får kryssa en ruta varje dag när man har klarat av något, och jag tror också att det blir någon slags pepp för att inte äta socker under en dag.

Elliot verkar också väldigt taggad på det här, så det är kul. Om man fuskar på nån vardag så får man inte äta något på lördagen har vi bestämt.
Elliot fyller år på en söndag i år, 6 september, men då har vi bara bytt dag som ni ser på bilden här under.

Sen är det inte så att man ska vräka i sig på lördagen såklart, utan då kanske man njuter extra mycket av den där lilla chokladbiten till kaffet eller den där glassen till filmen på kvällen lite extra mycket. Man kanske kan känna att man har förtjänat det mer än vanligt när man har varit duktig på veckan.

Vi tänker att det inte bara är nu vi ska köra med detta, utan också när månaden är slut i mitten på september. Att vi även fortsätter då med detta. Kanske inte lika strängt som nu mem ändå att man försöker att tänka på det.

Det här är min kalender, bilden är tagen den 16:de augusti, så ni bara vet hahaha

Bookmark the permalink.

One Response to Sockerutmaningen

  1. Mormor says:

    Ingen dum idé!🤗👍🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *