Storås har stängt!

Nu kommer jag lägga en stor bomb här, elevhemmen har stängt, de stängde igår! Pågrund av att personalen på det andra elevhemmet hade tagits positivt för Covid-19, skönt att det inte var någon på Storås iallafall. Men det fick jag inte reda på förrän igår, så i tisdags när elevhemmet stängde så viste jag inte om det var någon på Storås eller inte, det var lite jobbigt faktiskt att inte veta. Då började huvudet gå i 170!
Men jag hade bokat taxi hem i tisdags iallafall eftersom att Marko fyllde 40 igår och att det dessutom var långhelg. Så det var ju tur. Det hade nog varit jobbigt att vara kvar på Storås (tills någon kunde hämta mig) i ovisshet. Jag fick reda på det när jag kom hem, jag blev så chokad när mamma sa det. Som tur var hade jag tagit med både Elof och Rulle hem, tänk om jag inte hade tagit med Elof, vi får inte in den i bilen ju.

Så nu kommer jag vara hemma tills skolan börjar i höst igen, det känns jättekonstigt men ändå lite skönt. Men jag tänkte direkt på Wilma och blev ledsen inombords för att jag inte kommer att få träffa henne mer innan sommaren. Men jag tänkte, vilken tur att jag var kvar i helgen, då vi hade en sån mysig och rolig helg tillsammans, vi umgicks nästan hela helgen.
Vi chattade nästan hela dagen igår när hon var påväg hem i taxin. Hon lyckades inte få en taxi redan i tisdags så hon fick åka hem igår istället. Hon var jätteledsen stackarn, och jag med såklart. Jag önskade att jag kunde trösta henne på plats men jag fick försöka trösta henne på sms istället. Och hon var så tacksam och glad över det så det känns bra.

Det känns också tråkigt att jag inte fick chansen att säga hejdå och glad sommar till all storås personal och alla andra elever.
Tänk vad konstigt det känns för de som skulle ta studenten i år, usch. Jag tycker så synd om de.

Om jag hade vetat att elevhemmet stängde i tisdags innan jag åkte kunde jag snabbt packa mina grejer inför sommaren. Tanken var att jag skulle vara hemma nästan en vecka så jag plockade med mig lite mer saker ändå än om jag bara skulle vara hemma en helg. Det känns lite jobbigt. Men som tur är får föräldrarna komma och hämta saker, så pappa och familjen ska vara i Vasa i helgen så de kommer hämta lite saker i mitt rum. Så jag ska skriva en lång lista på saker här i helgen, det känns lite jobbigt att försöka minnas och veta vad man ska ha med sig när man inte är på Storås, men det får gå. Jag är bara rädd att jag glömmer något.

Så nu ska jag plugga hemma i Sandared ända till 5 juni då vi slutar. Det känns ändå skönt. Vara lite extra mycket med mina familjer, hur mysigt?

I onsdags skulle jag ha skola på dagen som vanligt. Men på morgonen fick vi reda på att vi fick ledigt hela dagen, förmodligen pågrund av att många åkte hem från elevhemmen som igår då. Jag blev jätteglad för då kunde jag känna att jag kunde plugga i lugn och ro hela dagen. Jag har nämligen historiaprov på andra världskriget på tisdag som jag har berättat och det är så mycket att plugga in. Och jag har varit så stressad över det. Så jag blev jätteglad över att jag fick den dagen igår. Nu behöver jag inte känna mig så stressad i helgen.
Jag pluggade verkligen hela dagen igår inför det där provet. Jag har hälften kvar, men det känns ändå skönt trots att det är mycket kvar. Så i helgen ska mamma förhöra mig, riktigt bra!
Det är sista provet i den kursen, vi får betyg i den kursen till sommaren. Så det vore så skönt att lyckas med det sista provet.

Jag ringde faktiskt Storås i morse för jag ville säga hejdå. Jag tackade för denna terminen och sa att hon får hälsa all personal en trevlig sommar från mig. Det känns ändå skönt, ett litet bra avslut innan sommaren iallafall.

Det kommer att kännas konstigt att inte åka tillbaka till Storås innan sommarlovet som sagt. Men ändå skönt att vara hemma hos familjen! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *