Studentbal 2022

I måndags var det bal, studentbal! Jag är så glad över att pandemin är över så att vi får en riktig bal och student, det har ju t.ex inte varit bal på två år nu.
Jag hade införskaffat mig en röd klänning, hudfärgade tajts och en svart kavaj som jag skulle ha, jag var riktigt nöjd med min outfit.
En tjej som heter Jossan som bor på det andra elevhemmet skulle sminka mig och fixa mitt hår. Hon kom till mig runt halv tre tiden i måndags också började hon fixa mig. Det var jätteroligt, det var längesedan man fick fixa sig. Jag blev verkligen supernöjd med både smink och hår. Sen tog jag på mig mina festkläder och vi tog några kort utanför. Wilma och Gustav som bor i mitt hus skulle också på balen, så vi skulle gå tillsammans med en elevhemspersonal.
När de också hade blivit snygga tog vi några gruppfoton utanför elevhemmet innan vi gick till spårvagnen.

Jag och Jossan <3
Här blev man fixad, lyxigt! :-)

Balen var på Valand på Avenyn. Det började klockan 18:00 men som tradition brukar man samlas vid poseidon vid Götaplatsen, så vi gick dit först och tog lite foton. Sen gick vi ner till Valand när klockan började närma sig 18. Vi kom dock inte in förrän en kvart senare, säkert för att de inte var klara. Jag var jättespänd och förväntansfull inför kvällen, jag viste inte riktigt vad jag hade och förvänta mig. När de öppnade dörrarna fick Wilma ta en annan väg in eftersom att det var trappor upp till ingången, jag hängde också på. Det blev dock en köksväg som vi fick gå in via, inte direkt röda mattan men det gick bra ändå! :-)

Utanför Valand och väntar förväntansfullt! :-)

När vi kom in var det mycket ungdomar som var fint uppklädda. Vi fick börja med ett glas bubbel och mingla lite medans det var kö till fotografering. Efter en stund öppnade de upp dörrarna till den stora salen där vi skulle sitta och äta. Det var hur många bord som helst som var fint uppdukade med förrätten på. Det var även en scen så det skulle bjudas på liveband senare.
Vi satte oss på våra platser som var förbestämda och såg när det stormade in massor utav ungdomar.

Först kom de in och serverade dryck, man fick välja mellan rött- eller vitt vin eller något annat som t.ex öl eller läsk. Jag tog vitt vin, jag har aldrig smakat på vitt vin så jag var lite sugen på att testa det, och det var väldigt gott. Till förrätt blev det mörkt bröd (tror det var kavring) med någon god räkröra. Sen fick vi vänta väldigt länge på huvudrätten, men det gjorde inte så mycket då vi fick höra på lite härlig livemusik.
Till huvudrätt blev det någon god köttbit, potatisbakelse/gratäng. haricoverts och rödvinssås, det var verkligen gott.
Efter att servitörerna hade dukat av alla tallrikar kom nästa tallrik nästan direkt, nämligen efterrätten. Till efterrätt blev det en superkladdig kladdkaka med grädde, den kladdkakan var verkligen den kladdigaste jag varit med om, den gick typ inte att få upp på skeden för att den var så kladdig. Maten var verkligen på topp!
Bandet spelade för fullt sen och låten ”husvagn” dök upp mitt bland de ungdomliga låtarna, jag blev superglad eftersom att jag älskar dansband och just den låten! :D
De övriga balgästerna/ungdomarna fick svårt att sitta still så alla började dansa bland stolar och bord. Men det gick ju inte att ha någon direkt baldans där så de hänvisade oss alla till källaren.

Middagen
Trerätters

Vi kom först ner till källaren eftersom vi tog hissen, det var lyxigt för då fick vi det bästa och mysigaste bordet. Där nere var en nattklubb, det var hög musik, ett dansgolv, spotlights, en DJ, runda soffor med bord och en bar. Vi passade på att beställa något att dricka innan alla andra balgäster skulle välla in. Jag tog en GT! Sen började alla välla in och det var bra ös både på musiken och på alla människor.
Jag, Wilma, Gustav och personalen från Storås satt där och hade det så trevligt och så roligt verkligen. Vi gav inte oss ut i klungan på dansgolvet, men ni kan ge er på att vi dansade ändå när det kom grymma låtar, det kan ni ge er på att vi gjorde, fast sittandes :-)
Det gick typ inte att prata i den höga musiken och den feta basen, men vi hade det svinkul ändå!
Det var så härligt att känna den feta basen som pulserade i kroppen!
Jag trodde att jag skulle vara jättetrött vid typ tio, för jag brukar ju vara så kvällstrött och lägga mig jättetidigt, plus att jag hade gått upp i vanlig tid i måndags. Men jag var så pigg och på festhumör, jag hade väll så mycket adrenalin i kroppen! :-)
Då har man varit på nattklubb också för första gången i sitt liv! :-)

Vi kom hem klockan 02, det trodde jag aldrig, men det gjorde vi, svinkul var det!

Vilken fantastisk kväll det var! Det var så himla roligt, det var så kul att få släppa loss lite och ha lite roligt, det behövde jag kände jag!
Först var jag och Wilma lite osäkra om vi skulle gå på balen eller inte, men vilken himla tur att vi gjorde det för det kommer verkligen att vara ett minne för livet!

Redo för nattklubb :-)
SKÅL!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *