UF-företag – Funkisboken

I år 3 och år 4 får man välja ett IV-val i skolan, vilket innebär ett ämne som man får välja att läsa utanför de ordinarie ämnena som tillhör året. Förra året när jag gick i trean valde jag att läsa psykologi och det ångrar jag inte en sekund. Det var så roligt och intressant, det var dock mycket uppgifter, mycket skriva och en del prov, men det var roliga och intressanta uppgifter för det mesta. I år har jag valt att läsa entreprenörskap, det finns inte på RG utan jag får läsa det på övriga skolan. Jag hade ingen aning om vad den lektionen skulle gå ut på när jag gick på första lektionen.

Nu har vi hållit på ett tag och vi ska starta ett UF företag under detta året, så himla roligt. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, men på typ tredje lektionen när vi fortfarande bara satt och lyssnade på vår lärare, kom jag på. Jag ska göra en barnbok, och huvudpersonen ska sitta i rullstol. Boken ska heta Funkisboken. Huvudpersonen ska vara hjälten i boken.
Det har inte varit lätt, men jag har planerat och planerat, det är så mycket som man ska tänka på, mer än vad jag trodde. Man ska ha en rådgivare i detta projekt som man kan bolla ideér med. Jag har mailat massor utav olika författare och berättat om min idé.

Men nu har jag två rådgivare, Eva Susso och Viveca Lärn. Den som jag har mest kontakt med är Eva Susso. Vi har enbart mailkontakt, men hon har hjälp mig jättemycket och kommit med tips och läxor till mig. Det är så coolt att just de ville vara mina rådgivare.
Nu har jag precis skrivit klart själva historien och jag har även gjort klart för mig hur flickan ska se ut. Nästa steg är nu att komma på hur bilderna ska se ut och förklara för illustratören hur miljön runt omkring ska se ut. Jag har ingen illustratör än, så det är också något som jag måste ta tag i. Jag är själv i mitt UF-företag.

Den 5 mars ska vi vara på Svenska mässan där vi ska ställa ut på UF-mässan, och då planerar jag att ha en fysisk bok klar som jag kan sälja in. Det ska bli så kul att stå på den där mässan!

Bookmark the permalink.

One Response to UF-företag – Funkisboken

  1. Ia says:

    Ser så mycket fram emot funkisboken🌟
    Tycker det är en sådan bra idé.
    Du vill,du kan och du vågar💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *